Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μετά την κάλπη

11:04 7/7/2019 - Πηγή: iPop

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν το πρωί της Κυριακής οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας, οι οποίοι μετά την ψήφο τους, τόνισαν στις δηλώσεις τους και το μήνυμα κατά της αποχής, αλλά και ότι οι σημερινές εθνικές εκλογές αποτελούν τη γιορτή της δημοκρατίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών.

Λιτή ήταν η δήλωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίο αφού ψήφισε το 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού, αρκέστηκε να πει μόνο ότι: «Οι δηλώσεις περιττεύουν σήμερα. Είναι η ημέρα του πολίτη και

της λαϊκής ετυμηγορίας».

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε το εκλογικό του κέντρο στην Κυψέλη και συγκεκριμένα, στο 27ο και 30ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Στις δηλώσεις του που ακολούθησαν, ο ίδιος ανέφερε ότι «σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποφασίζουν για την πορεία της χώρας τα επόμενα 4 χρόνια αποφασίζουν για τη ζωή τους. Οι κάλπες άνοιξαν ως γνωστόν το πρωί και ήταν άδειες, συνεπώς η απόφαση του καθενός στην κάλπη θα κρίνει το αποτέλεσμα».

«Απευθύνομαι στους πολίτες, τους καλώ να έλθουν στην κάλπη να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα αν και είναι υψηλή η θερμοκρασία αξίζει για 20 λεπτά να είναι όλοι παρόντες στην κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του τόπου μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι:

Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους νέους και στις νέες σε αυτούς που διαχρονικά στον τόπο μας κάνουν την ανατροπή, να μην αφήσουν την κρίσιμη απόφαση για τη ζωή και το μέλλον τους σε άλλους να είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Τέλος, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι: «Είναι μια κρίσιμη μάχη τη δίνουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα ως το τελευταίο λεπτό για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες και οι κόποι του λαού μας και να μην ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έκανε λόγο ότι οι εκλογές η μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας, ενώ ευχήθηκε και καλή ψήφο σε όλους:

Οι εκλογές είναι η μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας και στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην λαϊκή ετυμηγορία. Οι Έλληνες παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους. Από αύριο είμαι σίγουρος ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα. Καλή ψήφο σε όλους

Απ’ την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι: «Σήμερα η λογική επιστρέφει με την ψήφο των Ελλήνων. Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι η κρίσιμη ψήφος για τα ελληνικά συμφέροντα και την πολιτική σταθερότητα», για να προσθέσει ακόμη ότι «είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας ταυτότητα, ήταν είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα».

«Σήμερα ψηφίζουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, να
διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την αλήθεια, για να ανοίξουμε το δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη σε όλους και όλες», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Βασίλης Λεβέντης γύρω στις 12 το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως «είναι λάθος να δοθεί αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι η Ένωση Κεντρώων είναι εμπόδιο. Ξυπνώντας σήμερα είδα ένα όνειρο. Ότι θα κάνουν κυβέρνηση μαζί η Φώφη Γεννηματά κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι το βράδυ. Ό,τι ήταν ο Πάνος Καμμένος για τον Τρίπρα θα είναι η Φώφη Γεννηματά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι «γι αυτό θέλω η νεολαία να πάει στην κάλπη και να δώσει μια ισχυρή Ένωση Κεντρώων γιατί η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων θα είναι ορφανή».

Στο 2ο Δημοτικό Πύλου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε ότι το χαμόγελο επιστρέφει:

Ενωμένοι θα ξαναχτίσουμε το αύριο της Ελλάδας, της Δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας

Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο 26o δημοτικό σχολείο Πάτρας, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι: «Ψηφίζουμε για να τιμήσουμε τη δημοκρατική παράδοση της Αχαΐας, να τιμήσουμε αγώνες γενεών για τη Δημοκρατία. Ψηφίσουμε για την ελπίδα, για όσους δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα βαμμένη στο μπλε της συντήρησης αλλά ούτε και μία χώρα η αριστερά έχει συγκατοικήσει με τη συντήρηση ή έχει και πρακτικές συντηρητικές, όπως αποδείχθηκε», ενώ συνέχισε λέγοντας ακόμη ότι:

«Ψηφίζουμε για να τη δύναμη της αλλαγής. Αυτό που χρειάζεται η χώρα, μία δύναμη που όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε και που είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον, για το αύριο της Ελλάδας. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η ψήφος, είναι ψήφος αλλαγής».

«Θα έχουμε Ζωή στη Βουλή ξανά», ήταν η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος. Χαρακτηριστικά, η ίδια ανέφερε ότι: «Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών που μπορούν με την ψήφο τους να αλλάξουν τα πάντα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να διεκδικήσουν το παρόν και το μέλλον που ονειρεύονται και αξίζουν. Πιστεύω ότι θα το κάνουν και από Δευτέρα, από αύριο, θα έχουμε Ζωή στη Βουλή ξανά».

Ο Κ. Βελόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «Η «Ελληνική Λύση» ήρθε στα πράγματα και θα έλεγα ότι προκάλεσε έναν περίεργο τριγμό στο σύστημα. Ευχαριστούμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν, ως «Ελληνική Λύση», την πρώτη φορά, είναι η δεύτερη εκλογική μας μάχη», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι: « Πιστεύουμε ότι είμαστε η μοναδική λύση, γιατί έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Να ευχαριστήσω πάλι όλο τον κόσμο που πήγε να ψηφίσει και να πω ότι από αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι: «Η πραγματική αντιπολιτευτική φωνή προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων, κυρίως των δικαιωμάτων των εθνικών, των Ελλήνων, θα είμαστε εμείς. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας. Και κάτι πολύ απλό. Δε θα απογοητεύσουμε κανέναν. Ήρθαμε για να βοηθήσουμε τους Έλληνες, γιατί λέμε «πρώτα οι Έλληνες, πρώτα η Ελλάδα».

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις των εκλογών:

Στις κάλπες οι Έλληνες | Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Photo: Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Το άρθρο Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών μετά την κάλπη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
μηνυματα, αλέξης τσίπρας, για μας, ευχαριστώ πολύ, γιώργος παπανδρέου, εκλογες, τσιπρας, αθηνα, νέα, ελλαδα, ΚΚΕ, παραιτηση λεβεντη, καμμενος, βουλη, σαμαρας, παπανδρεου, μπλε, λύση, συγκεκριμένο, ipop, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, νικολοπουλος, τελος του κοσμου, γιορτη σημερα, αλέξης τσίπρας, ενωση κεντρωων, ipop, δημοκρατια, ονειρο, προγραμμα, αγωνες, αρθρο, αισιοδοξια, αξιζει, βελοπουλος, βραδυ, γιώργος παπανδρέου, δευτερα, δυναμη, δηλωση, δηλωσεις, δοθει, δωσει, ελπιδα, ευχαριστώ πολύ, ζωη, ζωης, ιδια, κυβερνηση, κυψελη, λαθος, λεβεντης, λύση, λογο, μητσοτακης, μπλε, νεολαια, παντα, παιδια, πρωι, σιγουρος, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντηρηση, σχολειο, ταυτοτητα, υψηλη, φωφη, φωφη γεννηματα, φωνη, φορα, χαμογελο, απο δευτερα, δημητρης, δικαιωμα, δικιο, ελληνικα, ενωση, για μας, γιορτη, χωρα, ιδιαιτερα, μπροστα, θερμοκρασια, χερια
Τυχαία Θέματα