Θετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την σύσταση Εξεταστικής στην Υγεία

13:12 17/3/2017 - Πηγή: iPop

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως θα κατατεθεί πρόταση για σύσταση Εξεταστικής στην Υγεία. Θετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μόνο Ένωση Κεντρώων και ΧΑ δεν έχουν δηλώσει την στάση που θα κρατήσουν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ώρα του Πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας

ανακοίνωσε πως θα κατατεθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝεξαρτητων Ελλήνων πρόταση ια τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία. Από την πλευρά τους η Νέα Δημοκρατία, μέσω του αντιπροέδρου της Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και το ΠΑΣΟΚ, μέσω της Εύης Χριστοφιλοπούλου, δήλωσαν πως είναι θετικοί σ’ αυτή την πρόταση.

«Ευπρόσδεκτη η σύσταση Εξεταστικής», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ευπρόσδεκτη, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία.

Η κυβέρνηση -που πεισματικά αρνείται να κάνουμε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα capital controls- προανήγγειλε σήμερα εξεταστική για την Υγεία. Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Να διερευνηθούν όλα – φυσικά μέχρι σήμερα. Για να ξέρει ο ελληνικός λαός με απόλυτη διαφάνεια πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά του. Εκεί θα δούμε πολλά για την «πρώτη φορά Αριστερά»

«Ναι» και από το ΠΑΣΟΚ

Και η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμφωνεί με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Η αρμόδια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με δήλωσή της ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι θα εξεταστούν και τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη ιδίως για τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015 όπως αναφέρει η σχετική αναφορά που έχει κατατεθεί στη δικαιοσύνη.

Με καμία επιχείρηση σκανδαλολογίας δεν μπορεί να καλύψει τη διάλυση που έχει φέρει στο σύστημα υγείας. Ο κ. Τσίπρας με τα ψέματα και τις αυταπάτες του βλάπτει σοβαρά την υγεία

Στήριξη και από το ΚΚΕ

«Ναι» στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία θα πει το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Καραθανασόπουλο, τονίζοντας όμως ότι το κόμμα δεν έχει αυταπάτες.

Σύμφωνα με την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ η κυβέρνηση στην Ώρα του Πρωθυπουργού πρόσφερε «θεάματα και μάλιστα κακόγουστα χωρίς όμως άρτο». «Μια νέα Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Σκάνδαλα βεβαίως, όμως αυτά τα σκάνδαλα αποτελούν παιδί του συστήματος και βεβαίως οι ανταγωνισμοί– και αυτό αναδεικνύεται –ανάμεσα στις πολυεθνικές είναι και η αιτία που ξεκινούν αυτά τα σκάνδαλα».

Βεβαίως και υπήρχαν σκάνδαλα και σπατάλη στο χώρο της υγείας, όμως στο όνομα του να περιοριστεί αυτή η σπατάλη οι κυβερνήσεις και η σημερινή προώθησαν την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του χώρου της υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο φάρμακο ότι το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία από το 2009 έως σήμερα πλήρωσαν 57% λιγότερο και οι ασφαλισμένοι ως συμμετοχή πλήρωσαν 43% περισσότερο

Θετικό και το ΠΟΤΑΜΙ

«Εξεταστική & για την υγεία. Συμφωνούμε & έχουμε πολλά να πούμε. Αν και για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα αυτά είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα» έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο twitter του δηλώνοντας τη θετική στάση για τη σύσταση της Εξεταστικής για την Υγεία.

Εξεταστική & για την υγεία. Συμφωνούμε & έχουμε πολλά να πούμε. Αν και για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα αυτά είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) March 17, 2017

The post Θετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την σύσταση Εξεταστικής στην Υγεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα