Financial Times: Πίεση στον Trump να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

12:20 17/3/2017 - Πηγή: iPop

Η εφημερίδα Financial Times κυκλοφορεί σήμερα άρθρο που αναφέρει ότι δέχεται πίεση ο Trump να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα από τους ρεπουμπλικανούς.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times ο συντηρητικός Bill

Huizenga ζητάει από την κυβέρνηση Trump να είναι αντίθετη προς κάθε περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στην ελληνική διάσωση. Η συγκεκριμένη θέση αναφέρεται στο νομοσχέδιο που παρουσίασε την Πέμπτη ο Huizenga στο Κογκρέσο.

Το ΔΝΤ υποτίθεται πως αποτελεί δανειστή ως τελευταίο καταφύγιο, όχι ένα φύλλο συκής, πρώτο καταφύγιο για τα μέλη της Ευρωζώνης

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times μία τέτοια κίνηση θα περιέπλεκε ακόμη περαιτέρω μία ήδη ευαίσθηση κατάσταση όσον αφορά στην Ελλάδα.

«Το ΔΝΤ δεν είναι ταμείο που διασώζει πολιτικά κόμματα στα μέλη που δανείζει, ούτε πρέπει να είναι ο μικρός εταίρος άλλων οργανισμών που δεν κατορθώνουν να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους», είπε ο Huizenga και πρόσθεσε:

Εδώ και επτά χρόνια, το ΔΝΤ χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης προς τους ψηφοφόρους τους, κι αυτό έχει πλήξει την φήμη του ΔΝΤ, έχει επιμηκύνει την δυστυχία στην Ελλάδα και έχει αναβάλει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, που όμως απαιτείται να γίνουν

«Είναι ασαφές σε αυτό το σημείο αν η αλλαγή αντανακλά τις απόψεις της κυβέρνησης αλλά δεν θα ήταν έκπληξη για εμένα αν, όταν η νέα ομάδα συγκροτηθεί πλήρως, οι ΗΠΑ ακολουθήσουν πιο σκληρή γραμμή ενάντια σε μεγάλα, αλλά αδύναμα προγράμματα του ΔΝΤ. Αν το ΔΝΤ είναι σοβαρό στη νέα του σταθερή γραμμή για την Ελλάδα, τότε μπορεί να βρει έναν ισχυρό σύμμαχο στην κυβέρνηση Τραμπ» συμπλήρωσε ο ίδιος.

The post Financial Times: Πίεση στον Trump να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα