Ακόμα μία «σπουδαία» κίνηση Trump: Τέλος στα προγράμματα βοήθειας για τους φτωχούς μαθητές

12:07 17/3/2017 - Πηγή: iPop

Ακόμα μία «σπουδαία» κίνηση Trump είδε το φως της ημέρας καθώς ο Αμερικανος Πρόεδρος βάζει τέλος στα προγράμματα βοήθειας για τους φτωχούς μαθητές.

Ο Mike Mulwani, διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, επιχειρηματολογεί επί αυτής της τρομακτικής προς την κοινωνία απόφαση λέγοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα προγράμματα σχολικής υποστήριξης έχουν αποτέλεσμα!

Να

τονίσουμε πως πολλά είναι τα παιδιά στην Αμερική που δεν έχουν την δυνατότητα να φάνε στο σπίτι τους λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το πρόβλημα αυτό των ανισοτήτων, επιχειρούν να απαλύνουν τα δημόσια προγράμματα σχολικής υποστήριξης όπως το National School Lunch Program, τα οποία με την δράση τους παρέχουν ένα γεύμα την μέρα το οποίο απευθύνεται σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον διευθυντή του γραφείου διαχείρισης και προϋπολογισμού του Λευκού οίκου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάργηση τους με τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν αρκετά ισχυρές αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματικά

Δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι το πρόγραμμα επιτυγχάνει τους στόχους του, ανάμεσά τους και η βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών

Σύμφωνα με τον Mike Mulwani με την πράξη αυτή της κατάργησης του γεύματος των εκατομμυρίων παιδιών, εξοικονομείται ποσό 1,2 δις δολαρίων!

Επίσης, o ίδιος υπερασπίστηκε αυτή την απόφαση με την ίδια δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε για τις μειώσεις που προβλέπονται σε πρόγραμμα χρηματοδότησης διανομής γευμάτων σε ηλικιωμένους άπορους.

Ωστόσο, η Afterschool Alliance, συμμαχία που υπερασπίζεται τα προγράμματα σχολική υποστήριξης προέβη σε καταγγελία για «την προδοσία εκατομμυρίων μαθητών και των γονέων τους που εξαρτώνται από τα προγράμματα αυτά»!

The post Ακόμα μία «σπουδαία» κίνηση Trump: Τέλος στα προγράμματα βοήθειας για τους φτωχούς μαθητές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα