Θέλεις να παραδώσεις μια αξέχαστη παρουσίαση; Ακολούθησε αυτές τις 4 TED στρατηγικές!

20:21 8/5/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις να κάνεις μια σημαντική παρουσίαση για τη δουλειά; Σου έχουμε σχέδιο δράσης! Συμβουλές για παρουσίαση χωρίς να είναι βαρετή ή με πολλή περιττή πληροφορία. Από ποιους είναι αυτές οι συμβουλές; Από αγαπημένους μας ομιλητές απ’ το TED.

Οι παρουσιάσεις με διαφάνειες PowerPoint ήταν κάτι πολύ exciting το 1998. Πλέον, έχουν μετατραπεί σε ένα δεκανίκι για τον ομιλιτή και σε μια απόσπαση της προσοχής για το κοινό. Όμως, υπάρχει ακόμα καλύτερος τρόπος να φτιάχνεις παρουσιάσεις.

Κι

αυτός ο τρόπος βασίζεται σε μια νέα λογική: Σε εκείνη των ομιλιών TED.

Από το πρώτο συνέδριο TED το 1984, χιλιάδες ομιλίες TED με “ιδέες που αξίζει να εξαπλωθούν” έχουν εμπνεύσει και εκπαιδεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Mια συζήτηση TED έχει τη δύναμη να προκαλέσει βαθιά σκέψη γύρω από θέματα που έχουν σημασία. Μπορούν ακόμη και να μας παρακινήσουν να λάβουμε αποφάσεις που θα αλλάξουν την πορεία της εταιρείας μας για πάντα.

Συμβουλές για παρουσίαση από ομιλίες του TED

Άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό

Οι διαφάνειες μπορεί να επιδράσουν αρνητικά σε μια παρουσίαση… Ο ομιλητής κολλάει σε αυτά που έχει γράψει και το κοινό δεν παίρνει τα μάτια του απ’ τα slides. Οι ομιλητές TED -ενώ συχνά έχουν πίσω τους παρουσιάσεις- δεν το κάνουν αυτό. Στέκονται μπροστά στο κοινό και μιλούν. Αλληλεπιδρούν με το κοινό. Χρησιμοποιούν φυσικά διαφάνειες για να ενισχύσουν όσα λένε, αλλά δεν ξοδεύουν παρά μόνο λίγες στιγμές για να κοιτάξουν τα slides και φυσικά δεν προσπαθούν να διαβάσουν το κείμενο.

5 TEDx ομιλίες που θα σου δώσουν έμπνευση σε κάθε δύσκολη μέρα

Παρουσιάσεις βασισμένες σε ιστορίες

Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για το θέμα ή το περιεχόμενο μιας ομιλίας TED, σίγουρα δεν γίνεται να μην ενδιαφερθείς για τις ιστορίες που χρησιμοποιούν οι ομιλητές. Μιλούν για τις στιγμές της ζωής τους που τους άλλαξαν και συχνά είναι μια βαθιά προσωπική ιστορία, και γι ‘αυτό το λόγο είναι 100% αυθεντικοί.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσες μια παρουσίαση στην εταιρεία σου που περιείχε μια ιστορία που θα έκανες τα πάντα για να μάθεις τι γίνεται στη συνέχεια;

Οι επιχειρηματίες μπορούν να δανειστούν βασικά στοιχεία αφήγησης όπως το «ταξίδι του ήρωα» για να περιγράψουν πώς ο ήρωες (εσύ) ξεπερνά μια ανυπέρβλητη πρόκληση και μαθαίνει κάτι νέο στην πορεία.

18 λεπτά

Οι ομιλητές TED έχουν στη διάθεσή τους το πολύ 18 λεπτά για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους με τους πιο καινοτόμους και ελκυστικούς τρόπους που μπορούν. Γιατί λοιπόν να μην ορίσεις χρονικό όριο στις επαγγελματικές παρουσιάσεις; Γνωρίζοντας ότι έχεις περιορισμένο χρόνο για να εκφωνήσεις την ομιλία σου, θα πρέπει να εστιάσεις στο να παραδώσεις το μήνυμα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θέλεις να παραδώσεις μια αξέχαστη παρουσίαση; Ακολούθησε αυτές τις 4 TED στρατηγικές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα