Θα μείνουν για πάντα στα κινητά μας οι φωτογραφίες των διακοπών μας;

20:23 3/10/2021 - Πηγή: iPop

Το καλοκαίρι έφυγε κι άφησε πίσω του μόνο ιστορίες και κανα δυο φωτογραφίες, που θα θυμόμαστε και θα αναπολούμε σε όλη μας τη ζωή. Είμαι σίγουρη πως κι εσύ απολαμβάνεις την κάθε στιγμή των διακοπών σου κι εννοείται πως θες να τις αποθανατίσεις. Τα ταξίδια, οι ατελείωτες ώρες με την οικογένειά σου και τους φίλους σου, η απόλυτη ελευθερία και η ανεμελιά του καλοκαιριού δεν είναι κάτι που ζεις καθημερινά και είναι στιγμές που θες

να τις έχεις πάντα χαραγμένες στο μυαλό σου. Για να σε βοηθήσω, όμως, να καταλάβεις που το πάω με αυτό το άρθρο θα σε βάλω λίγο σε σκέψεις…Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες φωτογραφίες τραβάς στις καλοκαιρινές σου διακοπές;

Σίγουρα θα συνειδητοποιήσεις ότι τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως όταν βρίσκεσαι διακοπές, τραβάς περισσότερες φωτογραφίες σε σύγκριση με τον χειμώνα. Σύμφωνα με έρευνες μόνο οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τραβήξει πάνω από 10 δισεκατομμύρια φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο, η έρευνα από το PastBook ισχυρίζεται ότι το 52% αυτών των εικόνων υπάρχουν μόνο στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από το ήμισυ των αναμνήσεων των διακοπών μας διατηρούνται σε φυσική μορφή, με την πλειοψηφία να μένει στις συσκευές μας.

17 Quotes που θα κάνουν την επιστροφή σου από τις διακοπές πιο εύκολη και θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν εκτυπώνεις τις φωτογραφίες των διακοπών σου;

Με τις πλατφόρμες όπως το Instagram και το Facebook να αποτελούν έναν σύγχρονο και συνηθισμένο τρόπο για να μοιράζεσαι τις αναμνήσεις των διακοπών σου, η εκτύπωση των φωτογραφιών γίνεται όλο και πιο σπάνια. Είδες τι σου κάνει η σύγχρονη τεχνολογία; Τώρα μπορείς να τραβήξεις όσες φωτογραφίες θέλεις και να τις αποθηκεύσεις στο κινητό σου ή στο cloud για όσο καιρό θέλεις. Βλέπεις έχουν περάσει οι ένδοξες μέρες των φωτογραφικών μηχανών και των περιορισμένων δεδομένων.

Tips για να διατηρήσεις τις αναμνήσεις από τα ταξίδια σου αναλλοίωτες!

Pexels

Στο lifestyle του 21ου αιώνα δεν ταιριάζει να σπαταλάς τόσο χρόνο και χρήμα για να εκτυπώνεις τις αναμνήσεις σου, ενώ με ένα μόνο πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να ανατρέξεις σε αυτές όποτε εσύ το επιθυμείς. Επίσης, υπάρχει και ένα περιβαλλοντικό αντίκτυπο της εκτύπωσης των φωτογραφιών. Καθώς προχωράμε σε μια νέα εποχή βιώσιμων επιλογών, η δημοσίευση -σε αντίθεση με την εκτύπωση- μοιάζει με κάτι πιο έξυπνο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Επηρεάζουν τα like στα social media τον τρόπο που νιώθουμε για τις αναμνήσεις μας;

Η καταμέτρηση των likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δυστυχώς, είναι αρκετά σημαντική για ορισμένους ανθρώπους. Αλλά αν πιάσεις τον εαυτό σου να αξιολογεί τις αναμνήσεις που δημιουργεί ή τις διακοπές του με βάση τα likes τότε θα έπρεπε να ανησυχείς. Δε σε κατακρίνω, πολλοί από εμάς έχουν πέσει σε αυτή την παγίδα, γιατί η ραγδαία εξέλιξη των social media έχει ριζώσει βαθιά στην καθημερινότητά μας και, πλέον, η καταμέτρηση των likes έχει γίνει κάτι σαν ένας μετρητής του σύγχρονου αξιακού συστήματος.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από κοινωνιολόγους στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης, ο αριθμός των likes που λαμβάνει μια ανάρτηση στα social επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πώς αισθανόμαστε απέναντί της.

Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με το πώς η έλλειψη των likes επηρεάζει τα συναισθήματά τους σε ένα γεγονός που έχουν ανεβάσει στα κοινωνικά μέσα. “Το γεγονός ότι πήρα μόνο 3 likes σε αυτήν την ανάρτηση, σημαίνει ότι δεν είχα και την πιο όμορφη μέρα”, δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες. “Νομίζω ότι επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη, επειδή αλλάζεις τη σχέση σου με αυτήν”.

Αυτό είναι, φυσικά, ένα από τα πιο επιζήμια μειονεκτήματα της ψηφιακής μας εποχής, ειδικά για τις νεότερες γενιές για τις οποίες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Unsplash / Kimson DoanΜήπως τελικά είναι προτιμότερο να εκτυπώνεις τις φωτογραφίες των διακοπών σου;

Σύμφωνα με τον Daniel Scheijen, CMO του PastBook, οι εκτυπωμένες εικόνες έχουν πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία.

“Τον τελευταίο χρόνο, όπου αντιμετωπίσαμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, την απομόνωση και τον εγκλεισμό, οι λογαριασμοί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με εικόνες από throwbacks, μάσκες και περιπάτους εν μέσω καραντίνας.

10 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να δεις τη ζωή σου αυτή τη στιγμή με πιο θετικό μάτι

“Με τους νέους να αποθηκεύουν τις καλύτερες στιγμές των καλοκαιρινών τους διακοπών στα smartphone τους, όλοι θα έχουν ένα ψηφιακό άλμπουμ με τις πιο εντυπωσιακές στιγμές. Με την εκτύπωση των εικόνων, όμως, δημιουργούμε τις αναμνήσεις με βάση την εικόνα που έχουμε εμείς για αυτές. Εκτός αυτού οι εικόνες μπορούν διατηρηθούν για πάντα”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θα μείνουν για πάντα στα κινητά μας οι φωτογραφίες των διακοπών μας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα