Ματέο: «Καταλάβαμε άριστα το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στο final-4»

Ο Τσους Ματέο μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της Ρεάλ απέναντι στον Ολυμπιακό και την πρόκριση της «βασίλισσας» στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ισπανός τεχνικός «έπλεξε το εγκώμιο» του Ολυμπιακού, αλλά μίλησε και για το τι πήγε καλά στο παιχνίδι των «μερένχες».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καταλάβαμε άριστα τι έπρεπε να κάνουμε για να νικήσουμε μία σπουδαία ομάδα, με σπουδαία καρδιά.

Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να τους κερδίσουμε, γιατί παίζουν σπουδαία άμυνα όλη τη χρονιά. Καταλάβαμε πόσο σημαντικό ήταν να ελέγξουμε τον ρυθμό και να τρέξουμε μετά από το ριμπάουντ. Στο πρώτο μέρος το κάναμε, τρέξαμε, αμυνθήκαμε. Σκοράραμε και από την περιφέρεια, είχαμε 9/13 τρίποντα. Αυτό μας έδωσε ένα πλεονέκτημα»

«Πήγαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι δεν ήταν αρκετό. Παλέψαμε, γύρισαν γιατί πάντα αυτό κάνουν. Όταν ζεστάθηκαν, με τρίποντα και με επιθετικά ριμπάουντ, αμυνθήκαμε, πολεμήσαμε μαζί και είχαμε καλό ρυθμό στο φινάλε. Είναι πολύ καλό που είδα τους παίκτες μου να καταλαβαίνουν τι χρειάζεται απέναντι σε μια τόσο σπουδαία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Πιθανότατα δεν είμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα, όμως είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου»

«Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον χαρακτήρα του, έχει έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό. Τους κάνει να πιστεύουν ότι θα κερδίσουν. Κι ας έχασαν τον Βεζένκοβ και τον Σλούκα. Πλέον πρέπει να παίζουν μέσα από την άμυνά τους. Ο Πίτερς μας έβαλε πολλούς πόντους, δεν τους είναι τόσο εύκολο το σκορ. Για εμένα διατήρησαν το στιλ τους, την καρδιά του οργανισμού, είναι οργανισμός πρωταθλητή. Θα είναι πάντα στα Final Four γιατί το αξίζουν»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ματέο, Καταλάβαμε, Ολυμπιακός,mateo, katalavame, olybiakos