Τέταρτος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

20:51 12/10/2019 - Πηγή: iPop

Τέταρτος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς οι 14.733 βαθμοί με τους οποίους βαθμολογήθηκε δεν ήταν αρκετοί για να του χαρίσουν μια θέση στο βάθρο.

Τέταρτος ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Στουτγάρδης, καθώς συγκέντρωσε 14.733 που δεν ήταν αρκετοί για να του χαρίσουν ένα μετάλλιο.

Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής όλων των εποχών τους τελευταίους έντεκα μήνες έμεινε εκτός αγώνων, εξαιτίας της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στον αριστερό του ώμο.

Παρόλα

αυτά, ο ίδιος απέδειξε ξανά γιατί θεωρείται ο «άρχοντας των κρίκων», καθώς κατάφερε στον πρώτο του αγώνα μετά το χειρουργείο να καταλάβει την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο κι αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα.

Το χρυσό τελικά κατέκτησε ο Ιμπραχίμ Τσολάκ απ’ την Τουρκία με 14.933, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο 27χρονος Ιταλός, Μάρκο Λοντάντιο με 14.900 βαθμούς και στο τρίτο ο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ από τη Γαλλία με 14.800 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι πλέον δυσκολεύει και η πρόκριση του Πετρούνια για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, την οποία θα πρέπει να διεκδικήσει στην προ-Ολυμπιακή παγκόσμια κατάταξη, η οποία θα καθοριστεί από τους οκτώ αγώνες της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων.

Έχουν ήδη διεξαχθεί τέσσερις αγώνες παγκόσμιων κυπέλλων μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020 κι αναμένουν ακόμη τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή.

Σημειώνεται ακόμη ότι για τον Έλληνα ολυμπιονίκη αυτή ήταν η πέμπτη του συμμετοχή στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Το 2014 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Νανίνγκ της Κίνας, καταλαμβάνοντας την 6η θέση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τα χρυσά μετάλλια το 2015 στη Γλασκόβη, το 2017 στο Μόντρεαλ και το 2018 στην Ντόχα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «O Έλληνας Αυτοκράτορας των κρίκων μπορεί να μην συνέχισε το χρυσό σερί του, αλλά ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση, νικώντας τον χρόνο έπειτα από το σοβαρό χειρουργείο. Η 4η θέση του Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Στουτγκάρδη είναι έτσι κι αλλιώς επιτυχία. Μπράβο, Λευτέρη».

O Έλληνας Αυτοκράτορας των κρίκων μπορεί να μην συνέχισε το χρυσό σερί του, αλλά ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση, νικώντας τον χρόνο έπειτα από το σοβαρό χειρουργείο. Η 4η θέση του Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Στουτγκάρδη είναι έτσι κι αλλιώς επιτυχία. Μπράβο, Λευτέρη

Keywords
Τυχαία Θέματα