Τα λάθη που κάνεις όταν ταξιδεύεις και σε βγάζουν εκτός budget!

18:31 12/10/2019 - Πηγή: iPop

Τα λάθη που κάνεις όταν ταξιδεύεις και σε βγάζουν εκτός budget ή μάλλον για να είμαστε περισσότερο ακριβείς όσα ξεχνάς πάντα απ’ το travel budget σου και σου στοιχίζουν!

Τι ωραία που θα ήταν εάν όλοι μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και να αποφασίζουμε για τον επόμενο προορισμό μας χωρίς το οικονομικό άγχος. Χωρίς τις ατελείωτες αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τα πιο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια

και την πιο οικονομική διαμονή.

Παρόλα αυτά, όσο περιμένουμε να έρθει αυτή η μέρα κι όσο συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε τον κόσμο on budget, αυτά είναι τα λάθη που θα πρέπει να αποφεύγουμε ή τουλάχιστον να μην ξεχνάμε όταν κάνουμε τους υπολογισμούς μας σαν καλοί μαθητές.

2+1 λάθη που κάνεις όταν ταξιδεύεις και σε βγάζουν εκτός budget:Λάθη στη μετατροπή νομισμάτων

Εάν στον προορισμό που ταξιδεύεις δεν έχουν ευρώ, αλλά κάποιο άλλο νόμισμα, καλό θα ήταν να είσαι γι’ αυτό ενήμερος από πριν. Κι αυτό γιατί στην προσπάθεια σου να κατανοήσεις τα νέα χρήματα που κρατάς στα χέρια σου, μπορεί για παράδειγμα να μην αντιληφθείς το πόσο που πληρώνεις για ένα μπουκαλάκι νερό, σε τι ποσό αντιστοιχεί σε ευρώ. Μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου (είτε Apple είτε Android) την εφαρμογή XE για να κάνει εκείνη όλους τους λογαριασμούς για εσένα.

Τα έξοδα για διατροφή

Εδώ είναι συνήθως που την πατάμε όλοι. Είναι εύκολο να υπολογίσουμε πόσα χρήματα θα ξοδέψουμε στα αεροπορικά εισιτήρια και το ξενοδοχείο ή Airbnb που θα μείνουμε, αλλά είναι δύσκολο να μαντέψουμε τις τιμές που θα συναντήσουμε στα τρόφιμα στη νέα χώρα που επισκεπτόμαστε. Μπορεί να μη σε νοιάζει ιδιαίτερα και σε καταλαβαίνω, δεν ταξιδεύουμε και κάθε μέρα. Ωστόσο, ένα έξυπνο κόλπο για να αποφύγεις τα ακριβά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ που δεν αντέχει οικονομικά η τσέπη σου είναι να ενημερωθείς για τις περιοχές που επισκέπτεσαι στον προορισμό σου. Για παράδειγμα, άλλη τιμή θα συναντήσεις στο εστιατόριο ακριβώς δίπλα απ’ το Κολοσσαίο κι άλλη τιμή σε ένα λιγότερο τουριστικό μέρος.

Unsplash/Fredrik ÖhlanderΤα έξοδα για μετακίνηση στην πόλη

Νομίζεις ότι τα έξοδα για μετακίνηση μέσα στην πόλη που ταξιδεύεις ότι δεν θα είναι μεγάλο θέμα, γιατί πόσο ακριβό μπορεί να είναι το εισιτήριο του μετρό στο Λονδίνο; Κι έχεις δίκιο, εάν διαλέξεις το σωστό εισιτήριο ίσως και να μην είναι. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που διαλέξεις το λάθος; Είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις πρόστιμο σε μια ξένη χώρα πριν καλά καλά την ανακαλύψεις; Στο ενδεχόμενο που όταν ταξιδεύεις χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καλό θα ήταν πριν να συμβουλεύεσαι τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου που μένεις ή να ζητάς τη βοήθεια των υπαλλήλων του μέσου μετακίνησης που έχεις επιλέξει.

Διάβασε κι αυτό:

Πώς να αντιμετωπίσεις μια κρίση πανικού όταν ταξιδεύεις μόνη σου

Photo: Unsplash/Dan Gold

Το άρθρο Τα λάθη που κάνεις όταν ταξιδεύεις και σε βγάζουν εκτός budget! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα