Τεστάρουμε τις γνώσεις σου στη γεωγραφία σε 5 λεπτά!

17:35 21/5/2020 - Πηγή: iPop

Κι όμως σε μόλις 5 λεπτά τεστάρουμε και τις δικές σου γνώσεις στη γεωγραφία με 15 φαινομενικά απλές ερωτήσεις, που λίγοι, όμως, απαντούν σωστά. 

Από γεωγραφία πώς τα πάμε; Καλά; Διάβαζες στο σχολείο ή μήπως ήταν από τα μαθήματα που δεν λάτρευες; Έχεις τις βασικές γνώσεις στη γεωγραφία ή δεν ξέρεις καν τους νομούς της Ελλάδας και τις γειτονικές χώρες;

Μέσα από ένα σύντομο τεστ με 15 ερωτήσεις θα δεις κι εσύ αν οι γνώσεις σου στη γεωγραφία

είναι επαρκείς. Οι ερωτήσεις είναι φαινομενικά απλές κατά κύριο λόγο, όμως ίσως να σε δυσκολέψουν, αν δεν έχεις μελετήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια τον παγκόσμιο χάρτη κι αν αμελούσες και παλιά να ασχοληθείς με τη γεωγραφία. Μην υποτιμάς τις γνώσεις αυτές.

Φυσικά η γεωγραφία δεν έγκειται μόνο στο να ξέρεις ποιες είναι οι χώρες του κόσμου ή στο να έχει αποστηθίσει τις πρωτεύουσές τους και το πού ακριβώς βρίσκονται, αλλά αφορά την ταξινόμηση φαινομένων, τους νόμους της φύσης και την επιρροή τους στον άνθρωπο.

Πόσα καλά γνωρίζεις τις χώρες του εξωτερικού; 

Ωστόσο, το τεστ αυτό είναι πιο απλό, δεν περιλαμβάνει τους νόμους της φύσης, κι ίσως γι’ αυτό θα πρέπει κανονικά να σκοράρεις 15/15. Όμως, λίγοι καταφέρνουν ένα τέτοιο σκορ. Βέβαια, και 10/15 αν σκοράρεις, είναι αρκετά καλό!

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του τεστ, μην ξεχνάς να διαβάζεις και να βελτιώνεσαι. Ακόμα κι αν το σκορ σου στο τεστ είναι χαμηλό, φρόντισε να μάθεις από τα λάθη σου, προσθέτοντας χρήσιμες πληροφορίες στον εγκέφαλό σου. Γι’ αυτό μην διστάζεις να το κάνεις. Αν δεν τα πας και τόσο καλά, δεν έγινε και κάτι, δε θα το μάθει και κανείς. Μέσα από το λάθος σου θα μάθεις το σωστό και την επόμενη φορά που θα κληθείς να απαντήσεις στην ίδια ερώτηση θα ‘σαι σίγουρος για τη σωστή απάντηση!

Μην χάνεις άλλο χρόνο και κάνε το τεστ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Είσαι πιο έξυπνος απ’ τον μέσο όρο αν ξέρεις πού είναι αυτές οι 23 χώρες!

Photo: Pexels

Το άρθρο Τεστάρουμε τις γνώσεις σου στη γεωγραφία σε 5 λεπτά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα