Τελικά υπάρχει αυτό που λέμε “καλοκαιρινός έρωτας”;

20:16 17/7/2021 - Πηγή: iPop

“Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά μέσα στο νεράκι, πλέουμε αγκαλιά” έχουν τραγουδήσει πολλοί καλλιτέχνες και ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων εν όψει του καλοκαιριού. Η συγκεκριμένη επιτυχία έχει καταφέρει να παραμείνει ενεργά στα hit του καλοκαιριού και εμείς σκεφτόμαστε ότι κάποιος λόγος θα υπάρχει. Μήπως τελικά υπάρχει καλοκαιρινός έρωτας που όντως σιγοτραγουδά στα αυτιά μας “εγώ κι εσύ, εσύ κι εγώ μόνοι πάνω στη γη” ;

Υπάρχει καλοκαιρινός έρωτας τελικά;

Αχ, το καλοκαιράκι, όλα όπως και να το κάνουμε είναι λίγο πιο ζωντανά, πιο φρέσκα, πιο ξέγνοιαστα. Πώς να μην υπάρξει και καλοκαιρινός έρωτας; Ο ζεστός καιρός και η νοοτροπία της απόδρασης από την καθημερινότητα και την ρουτίνα μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για μία καινούρια αγάπη. Ως σεζόν, το καλοκαίρι έχει πολλά να προσφέρει όταν πρόκειται για διασκέδαση: διακοπές, μπάρμπεκιου, πισίνα και παραλία, παγωτό. Όλα αφορούν καλοκαιρινές απολαύσεις που όπως και να το κάνουμε μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και να χαμογελάμε. Ως γνωστόν οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι ακόμα πιο όμορφος όταν χαμογελά!

Pixabay

Ένας αριθμός παραγόντων, φαίνεται, ότι μπορούν να προωθήσουν ρομαντικές συναντήσεις το καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων και η αυξημένη κοινωνικότητα που προσφέρει ο καλός καιρός σε σύγκριση με τον κρύο χειμώνα στο σπίτι. Η Catherine Sanderson, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Amherst College της Μασαχουσέτης έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για την καλοκαιρινή αγάπη:

Ο χρόνος που αφιερώνεις με κάποιον αυξάνει την έλξη γενικά – σε μια τάξη, στο χώρο εργασίας, κ.λπ. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πιο ελεύθεροι να εμπλακούν σε ρομαντικές και σεξουαλικές εμπειρίες εάν βρίσκονται “σε διάλειμμα” από την πραγματική τους ζωή. Μπορείς να το δεις αυτό να συμβαίνει με ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρομάντζα.

Ακόμα και αν κοιτάξεις τον πολιτιστικό σφυγμό του καλοκαιρινού έρωτα θα συνειδητοποιήσεις ότι μέσα στα χρόνια έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια με τίτλο “Summer Love” όπως έχουν γυριστεί και πολλές ταινίες που αναπαριστούν ένα καλοκαιρινό ρομάντζο!

Unsplash/ Toa Heftiba

Στατιστικές έρευνες έχουν δείξει, με βάση την αλλαγή κατάστασης σχέσης στο Facebook για ηλικιακές ομάδες των κάτω των 25, μεταξύ 25 και 44 και άνω των 45, ότι το ποσοστό των σχέσεων αυξάνεται από τον Μάιο και το ποσοστό των χωρισμών αυξάνεται κατά τον Αύγουστο. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί κανόνα απλά μία συνολική τάση. Αν αναρωτιέσαι αν μπορείς να κάνεις έναν καλοκαιρινό έρωτα να κρατήσει, πιστεύω ότι γίνεται και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χημεία των δύο ατόμων που τον αποτελούν!

Σε κάθε περίπτωση, το καλοκαίρι είναι εδώ, ερωτεύσου ελεύθερα είτε κάποιον νέο σύντροφο είτε αν είσαι σε σχέση, ερωτεύσου ξανά και ξανά τον σύντροφό σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τελικά υπάρχει αυτό που λέμε “καλοκαιρινός έρωτας”; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελικά, “καλοκαιρινός ”,telika, “kalokairinos ”