Τελικά, γιατί ξυπνούν τόσο νωρίς οι πιο επιτυχημένοι CEO του κόσμου;

11:34 27/12/2022 - Πηγή: iPop

Έχει να κάνει με την παραγωγικότητα ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση στο γιατί ξυπνούν νωρίς οι επιτυχημένοι CEO του κόσμου;

Μια μεγάλη έρευνα προσπάθησε να βρει απάντηση στο γιατί οι μεγαλύτεροι διευθύνοντες σύμβουλοι δηλώνουν ότι ξυπνάνε πολύ νωρίς το πρωί, όπως ο Tim Cook που ξυπνάει στις 3:45 το πρωί!

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία από έρευνα του Inc., μια μεγάλη πλειοψηφία των επιτυχημένων ανθρώπων σηκώνονται το αργότερο στις 6 το πρωί.

Η έρευνα σε 1.086 διευθύνοντες

συμβούλους αμερικανικών εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα 2022 Inc. 5000, διαπίστωσε ότι το 64% ξυπνά από τις 6 π.μ. ή νωρίτερα. Σχεδόν 9 στους 10 από τους CEOs που συμμετείχαν στην έρευνα ξυπνούν το αργότερο στις 7 π.μ.

Ποιες ήταν οι πιο συχνές ώρες πρωινού ξυπνήματος κατά την έρευνα;6 π.μ (37%)5 π.μ. (27%)7 π.μ. (22%)8 π.μ. (5%)4 π.μ. ή νωρίτερα (5%)Όμως, γιατί ξυπνούν νωρίς οι επιτυχημένοι CEO του κόσμου;

Ο αρχισυντάκτης του Inc. Scott Omelianuk δήλωσε, πάντως, ότι τα στοιχεία δεν αποτελούν έκπληξη για εκείνον: Τα πρωινά μπορεί να είναι μία από τις λίγες ήσυχες περιόδους στο καθημερινό πρόγραμμα κάθε CEO.

«Ειδικά τα πρωινά αποδεικνύονται, για πολλούς από τους επιχειρηματίες με τους οποίους μιλάω, η ώρα που τους επιτρέπει να συγκεντρωθούν. Υπάρχει αυτή η στιγμή της ησυχίας, όπου μπορείτε να επικεντρωθείτε στα θέματα της ημέρας, είτε αυτό είναι η κατάρτιση μιας λίστας, είτε η στρατηγική σκέψη για την επίλυση προβλήματος. Αλλά είναι αυτή η στιγμή που μπορούν πραγματικά να σκεφτούν για τον εαυτό τους, πριν αρχίσουν να συμβαίνουν όλα όσα μάς εκτροχιάζουν την τέλεια μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNBC.

Unsplash/Brooke Lark

Φυσικά, εάν αποφασίσεις να υιοθετήσεις κι εσύ αυτή τη συνήθεια και να ξυπνάς τόσο νωρίς, θα πρέπει να προσαρμόσεις τη ρουτίνα ύπνου σου με τέτοιο τρόπο ώστε να κοιμάσαι αρκετά. Για παράδειγμα, ο Jeff Bezos λέει ότι πάντα έχει στόχο να κοιμάται 8 ώρες το βράδυ, για να έχει περισσότερη ενέργεια και να σκέφτεται καλύτερα.

Ο Tim Cook, όταν είχε κληθεί στο παρελθόν να εξηγήσει γιατί ξυπνάει τόσο νωρίς, είχε πει: «Μπορώ να ελέγξω το πρωί καλύτερα από το βράδυ ή τις ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συμβαίνουν πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που σε βγάζουν κάπως εκτός πορείας».

Elevator pitch: Πώς να το κάνεις σωστά; Από το business μέχρι τη ζωή σε βοηθά να ξεχωρίσεις

Βέβαια, ειδικά στην αρχή μιας επιχείρησης, ο CEO μπορεί να μην έχει την πολυτέλεια να κοιμάται καλά και επαρκείς ώρες τα βράδια. «Οι επιχειρηματίες δεν κοιμούνται αρκετά, σε γενικές γραμμές», λέει.

Το να ξυπνάει κάποιος νωρίς, πάντως, δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεκινάει αμέσως τη δουλειά. Ο Tim Cook μοιράζει, για παράδειγμα, τα πρωινά του μεταξύ γυμναστικής και ανάγνωσης σχολίων από χρήστες για τα προϊόντα της Apple.

Ο ψυχολόγος Joel Dvoskin επισημαίνει στο CNBC ότι οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ψυχική τους υγεία απολαμβάνοντας λίγο ήσυχο χρόνο νωρίς το πρωί, με σωματική δραστηριότητα πριν από τη δουλειά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τελικά, γιατί ξυπνούν τόσο νωρίς οι πιο επιτυχημένοι CEO του κόσμου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα