Τελικά γιατί μυρίζει άσχημα η Δυτική Θεσσαλονίκη;

17:13 10/5/2017 - Πηγή: iPop

Το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσω μετρήσεων οργανικών ενώσεων του θείου θα μάθουμε γιατί μυρίζει άσχημα η Δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Χημείας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνη Σαμαρά, σε συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, τις πρώτες δέκα μέρες του Ιουνίου

θα δοθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το μηχάνημα που προμηθεύονται τα ΕΛΠΕ με το οποίο κάνουν τις συγκεκριμένες μετρήσεις, και παράλληλα θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Ένα μήνα μετά θα επιτευχθεί η λήψη δειγμάτων και μέσα από τις πρώτες μετρήσεις θα προκύψουν κάποια αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την ίδια θα εφαρμοστούν τα διεθνώς αποδεκτά πρωτόκολλα. Στην Ελλάδα θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν τέτοιες μετρήσεις καθώς στο εξωτερικό γίνονται τέτοιες μετρήσεις σε μέρη που συνορεύουν με βιομηχανικές περιοχές, ή με άλλες ανθρωπογενείς δραστηριότητες οι οποίες έχουν αντίστοιχα προβλήματα.

Η καθηγήτρια τόνισε επίσης πως:

Mαζί με τις μετρήσεις οργανικών ενώσεων του θείου, θα προσδιοριστεί και ένα πλήθος άλλων πτητικών οργανικών ενώσεων που θα μας δώσει μια πλήρη εικόνα του τι αέριοι ρύποι υπάρχουν στην περιοχή και ποιες είναι οι διακυμάνσεις τους.

Στην σημερινή συνεδρίαση ο χημικός μηχανικός της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της περιφέρειας, Ηρακλής Λάτσιος, είπε ότι υπήρξε προφορική δέσμευση από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος για την έγκριση, από το Πράσινο Ταμείο, της αντικατάστασης των μηχανημάτων του σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Κορδελιό, με την βοήθεια νέων σύγχρονων όργανων μέτρησης.

Παράλληλα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε πως η έρευνα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, αλλά τέτοιες λήψεις δειγμάτων αέρα θα γίνονται σε ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη.

The post Τελικά γιατί μυρίζει άσχημα η Δυτική Θεσσαλονίκη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα