Τελικά είναι ασφαλές να κάνεις σεξ όταν είσαι άρρωστη;

19:01 1/3/2020 - Πηγή: iPop

Μπορείς να κάνεις σεξ όταν είσαι άρρωστη; Ή για να το πω πιο σωστά… Είναι ασφαλές; Υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις τον άλλο; 

Τι γίνεται, λοιπόν, αν κάποιος από τους δύο είναι άρρωστος; Θα κάνετε σεξ; Είναι ασφαλές να κάνεις σεξ όταν είσαι άρρωστη κι αν ναι, πότε επιτρέπεται; Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αρκετές φορές για όλα αυτά.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως αν έχεις μια σοβαρή ίωση ή είσαι βαριά άρρωστη καλό θα ήταν να μην κάνεις σεξ. Άλλωστε, δεν θα πάθεις και κάτι, μπορείς να κρατηθείς για μερικές μέρες, γιατί και να κάνεις αφενός δε θα το απολαύσεις στο έπακρο κι αφετέρου πιθανότατα θα κολλήσεις και τον σύντροφό σου.

bikeriderlondon/Shutterstock

Αν, όμως έχεις ένα κοινό κρυολόγημα που δεν είναι και τόσο σοβαρό τι συμβαίνει;

Με την ερωτική πράξη, χωρίς να περιλαμβάνω σε αυτή και τα προκαταρκτικά, δεν είναι εύκολο να κολλήσεις τον σύντροφό σου. Ειδικά αν θες ντε και καλά να κάνετε σεξ, η στάση στα τέσσερα ενδείκνυται. Ωστόσο, με τα φιλιά και το σάλιο είναι λογικό να μεταφέρονται τα μικρόβια, οπότε το πιο πιθανό είναι να κολλήσει και ο άλλος.

Παρ’ όλα αυτά, σου έχουμε και καλά νέα!

Το σεξ ενισχύει σημαντικά την άμυνα του οργανισμού. Σύμφωνα με τις έρευνες, όσοι κάνουν συχνά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης Α, η οποία θωρακίζει από πολλές λοιμώξεις. Επιπλέον, το σεξ μειώνει τον πόνο και πολλές φορές μπορεί και να σε χαλαρώσει χάρη στις ορμόνες που παράγονται κατά τον οργασμό.

Αυτά τα ψέματα για τη σεξουαλική ζωή όλοι τα έχουμε πει κατά καιρούς! 

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να είσαι προσεκτική κι όχι απερίσκεπτη, γιατί όσο ωραίο κι αν είναι το σεξ, σημασία έχει πρώτα η υγεία η δικιά σου, αλλά και του συντρόφου σου! Μην ξεχνάς πως και η αυτοϊκανοποίηση είναι μια λύση ώρες ώρες. Το ρίσκο δικό σου λοιπόν!

Διάβασε ακόμα:

5 + 1 απροσδόκητοι λόγοι που δεν έχεις όρεξη για σεξ!

Photo: Unsplash/Maddi Bazzocco

Το άρθρο Τελικά είναι ασφαλές να κάνεις σεξ όταν είσαι άρρωστη; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα