Τέλη κυκλοφορίας: Η νέα προθεσμία και οι επιπτώσεις για όσους δεν τα πληρώσουν

17:31 6/1/2020 - Πηγή: iPop

Ποια είναι η νέα προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας και μέχρι πότε έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να τα πληρώσουν, έτσι ώστε να μην υποστούν τα πρόστιμα; 

Η 15η Ιανουαρίου 2020 είναι η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

με τους οδηγούς και ιδιοκτήτες οχημάτων να καλούνται να τα πληρώσουν άμεσα τις επόμενες ημέρες. Το ίδιο ισχύει και για όσους επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι πολίτες που δεν έχουν πληρώσει ακόμα τα τέλη.

Η διορία που έχει δοθεί είναι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν καταφέρουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τότε, από τις 16 Ιανουαρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο μέχρι και διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά τους.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας:

Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020. Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η μη πληρωμή τους επισύρει πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Μηδενικό θα είναι το πρόστιμο μόνο για αυτούς που τα τέλη κυκλοφορίας τους είναι λιγότερα από 30 ευρώ, ενώ ισόποσο των τελών θα είναι αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ. Ίσο με το 50% των τελών κυκλοφορίας θα είναι το πρόστιμο για όσους έχουν όχημα που είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.

Διάβασε επίσης τι επιλογές έχεις:

Τέλη κυκλοφορίας ή κατάθεση πινακίδων; Τι επιλογές έχεις;

Photo: Pexels

Το άρθρο Τέλη κυκλοφορίας: Η νέα προθεσμία και οι επιπτώσεις για όσους δεν τα πληρώσουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα