Δώσε όγκο στα μαλλιά σου με 6 εύκολα tips!

11:20 6/1/2020 - Πηγή: iPop

Θες να έχεις πλούσια μαλλιά με όγκο, που θα φαίνονται πλούσια; Ζηλεύεις τις γυναίκες που έχουν πυκνά μαλλιά, ακόμα κι αν είναι ίσια; Μην αγχώνεσαι! Υπάρχει λύση και για σένα. 

Η φροντίδα των μαλλιών δεν είναι εύκολη υπόθεση κι απαιτεί προσπάθεια. Αν έχεις λεπτές τρίχες στα μαλλιά κι ίσως και κάπως φθαρμένες, τότε είναι λογικό να θες να αποκτήσεις πυκνά και πλούσια μαλλιά με όγκο.

Πώς θα αποκτήσεις πλούσια μαλλιά με όγκο;Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου

Μια μελέτη έχει

δείξει ότι το μασάζ του κρανίου μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να αναπτυχθούν και να διογκωθούν. Το μασάζ προωθεί την κυκλοφορία του αίματος. Προσπάθησε να κάνεις μασάζ με κυκλικές κινήσεις κατά προτίμηση πριν τοποθετήσεις τη μάσκα στα μαλλιά σου.

Κατανάλωσε περισσότερα λαχανικά, φρούτα και πρωτεΐνες

Η εμφάνιση λεπτών τριχών δεν επηρεάζει μόνο την πυκνότητά τους, αλλά και την ευαισθησία τους στη θραύση. Αν θες να έχεις δυνατά και υγιή μαλλιά, θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβεις τα λαχανικά και τα φρούτα στη διατροφή σου. Τα μαλλιά χρειάζονται σίδηρο, βιοτίνη και βιταμίνες για να αναπτυχθούν σωστά. Πολλά λαχανικά, μεταξύ των οποίων είναι και το σπανάκι και τα φασόλια, είναι πλούσια σε σίδηρο και φυσικά, τα φρούτα είναι, επίσης, σημαντικές πηγές βιταμινών. Ομοίως, οι μπανάνες, τα φιστίκια και το κουνουπίδι περιέχουν βιοτίνη. Για τα πυκνά μαλλιά, οι πρωτεΐνες είναι, ακόμα, απαραίτητες.

Απόφυγε τη θερμότητα

Η θερμότητα δεν είναι ο φίλος των μαλλιών σου, καθώς μπορεί να επιταχύνει τη θραύση τους. Αφού τελειώσεις με το λούσιμο των μαλλιών σου, προσπάθησε να τα στεγνώσεις απαλά με μια πετσέτα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα πιστολάκι μαλλιών, τοποθετώντας το στην πιο ψυχρή θερμοκρασία. Αντί να χρησιμοποιήσεις ισιωτική για μπούκλες, προτίμησε τον παλιομοδίτικο τρόπο με τα ρόλεϊ.

shutterstock.com, Amir Mukhtar/ Getty Images via Sympa-SympaΚοιμήσου με κότσο

Επωφελήσου από τις ώρες που κοιμάσαι για να προσθέσεις όγκο στα μαλλιά σου. Λούσε τα μαλλιά σου λίγο πριν πας για ύπνο κι ύστερα πριν κοιμηθείς φτιάξε ένα ψηλό κότσο. Έτσι, τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν όγκο μες τη νύχτα, τη στιγμή που θα στεγνώνουν.

Μάσκα με αυγά και γιαούρτι

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιοτίνη και βιταμίνη Β12. αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για την ενίσχυση των λεπτών και λιπαρών μαλλιών. Η ιδέα να πλένεις τα μαλλιά σου με αυγά μπορεί να είναι δυσάρεστη στην αρχή, αλλά τα οφέλη των συστατικών του θα σ’ εντυπωσιάσουν, ακόμα και από την πρώτη χρήση. Πάρε μερικά αυγά και τα ανακάτεψέ τα με το γιαούρτι. Εφάρμοσε το μείγμα στα μαλλιά σου και άφησέ το για μια ώρα περίπου. Στη συνέχεια, πλύνε τα μαλλιά σου και στέγνωσέ τα με μια πετσέτα.

Στέγνωμα ανάποδα

Ο πιο εύκολος τρόπος φυσικά για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου είναι το ανάποδο στέγνωμα. Στέγνωσε τα μαλλιά σου σκύβοντας το κεφάλι προς τα μπροστά και θα δεις αμέσως διαφορά.

Διάβασε ακόμα:

Πώς μπορείς να αποκτήσεις όγκο στα μαλλιά σου; Το μυστικό είναι το bumpit!

Photo: Element5 Digital/ Unsplash

Το άρθρο Δώσε όγκο στα μαλλιά σου με 6 εύκολα tips! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα