Στάχτη έχει γίνει η Αυστραλία: Η φωτογραφία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

14:38 6/1/2020 - Πηγή: iPop

Η φωτιά στην Αυστραλία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, τη στιγμή που μια φωτογραφία με την Αυστραλία στις φλόγες έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. 

Η φωτιά στην Αυστραλία αποτελεί τεράστια οικολογική καταστροφή του πλανήτη με μισό δισεκατομμύριο ζώα να έχουν χάσει τη ζωή τους, τη στιγμή που ο απολογισμός των νεκρών ανθρώπων ανεβαίνει στους 25. Η επιφάνεια της Γης που έχει καεί αντιστοιχεί στην έκταση του Μανχάταν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει μια σχετική ανακούφιση από τις φλόγες, χάρη στη βροχή που σημειώθηκε και στη

μικρή βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά των πυροσβεστών. Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές προειδοποίησαν ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα οι μετεωρολογικές συνθήκες θα αλλάξουν ευνοώντας και πάλι τις πυρκαγιές.

Μια φωτογραφία με την Αυστραλία στις φλόγες έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, κάνοντας το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για έναν χάρτη της Αυστραλίας, στον οποίο αποτυπώνονται τα μέτωπα πυρκαγιών. Παρ’ όλου που δεν πρόκειται για πραγματική λήψη από δορυφόρο, η εικόνα σοκάρει καθώς βασίζεται σε επίσημα στοιχεία της NASA για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αυστραλία από τις 5 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα γράφημα του Anthony Hearsey, μια 3D απεικόνιση των πυρκαγιών στην Αυστραλία, ο οποίος σε ένα ποστ στο Facebook εξηγεί τι ακριβώς βλέπουμε.

Την ίδια στιγμή εθελοντές πλέκουν συνεχώς τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα άγρια ζώα της χώρας που έχουν πληγεί κι αυτά με τη σειρά του από τη φονική πυρκαγιά. Η οργάνωση Animal Rescue Craft Guild ανακοίνωσε πως έχει κατακλυστεί από προσφορές για βοήθεια και ζήτησε από εθελοντές να πλέξουν σκεπάσματα για νυχτερίδες, μάρσιπους, φωλιές πουλιών, γάντια για κοάλα και άλλα γούνινα σπίτια για τα μαρσιποφόρα της χώρας.

Χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, όπως και celebrities, κάνουν δωρεές, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Διάβασε λεπτομέρειες για την εξέλιξη της φωτιάς:

Αυστραλία: Πύρινη κόλαση σε μέγεθος Μανχάταν

Photo: Facebook/ Anthony Hearsey

Το άρθρο Στάχτη έχει γίνει η Αυστραλία: Η φωτογραφία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στάχτη, Αυστραλία,stachti, afstralia