Ταυτόχρονα άρρωστοι μαμά και παιδιά- Από τα πιο δύσκολα tasks της μητρότητας

19:11 16/2/2022 - Πηγή: iPop

Σου έχει τύχει ποτέ να είναι άρρωστη η μαμά και τα παιδιά ταυτόχρονα στο σπίτι σας; Εμείς το βιώσαμε αυτές τις μέρες, μη πάει ο νους σου στο κακό, μια γαστρεντερίτιδα ήταν μόνο και μπορώ να πω ότι ήταν ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά tasks που έχω βιώσει μέχρι τώρα σε όλη τη φάση της μητρότητας. Δεν συγκρίνεται ούτε με τα ξενύχτια στη φάση της λοχείας, ούτε με τους αποθηλασμούς, ούτε όταν πετάξαμε τις πιπίλες.

Άρρωστη η μαμά και τα παιδιά ταυτόχρονα

Θυμάσαι όταν ήσουν στο πατρικό σου και τύχαινε να αρρωστήσεις,

ακόμα και όταν ήσουν μεγάλη, υπήρχε εκεί η μανούλα, που πάντα θα φρόντιζε για εσένα, θα σου φιλούσε το μέτωπο, θα φρόντιζε για την διατροφή σου και όλα τα σχετικά για να γίνεις το συντομότερο καλά;

Τώρα, λοιπόν, που είσαι εσύ η μανούλα και τύχει να αρρωστήσεις, να εύχεσαι να συμβεί άλλη φορά από τα παιδιά σου, γιατί το σενάριο αυτό είναι πολύ δύσκολο. Γιατί έχεις δύο ανθρώπους εκεί που περιμένουν από εσένα να τα φροντίσεις, να ξενυχτήσεις δίπλα τους και να κάνεις όλα όσα πρέπει να κάνεις για να αναρρώσουν γρήγορα.

Freepik

Απλοί κανόνες γιατρών για ένα υγιές παιδί!

Όλο και περισσότερες μαμάδες φέτος κόλλησαν μαζί με τα παιδιά

Φίλες μου πολλές, κόλλησαν covid ή άλλους ιούς μαζί με τα παιδιά τους και πραγματικά ένιωσαν τι θα πει στην κυριολεξία «είμαι κουρέλι», γιατί ούτε τα παιδιά έχεις τη δύναμη να φροντίσεις καλά και όπως θα ήθελες, αλλά ούτε τον εαυτό σου.

Και φαντάζομαι ότι αυτό για την εποχή που οι μαμάδες μας είχαν μικρά τα παιδιά τους δεν θεωρούταν καν θέμα συζήτησης, γιατί εκείνες οι μαμάδες των τιμημένων 80’s είχαν κάτι το υπεράνθρωπο, εμείς όμως οι νέες μαμάδες, δεν το έχουμε ούτε στο μισό αυτό το υπεράνθρωπο.

Είμαστε λίγο πιο καλο(κο)μαθημένες οι νέες οι μαμάδες, δεν ξέρουμε από πολλά δύσκολα και ακόμα και μια γαστρεντερίτιδα μπορεί να μας θερίσει κυριολεκτικά.

Όσα χρόνια μαμά και αν είσαι, είναι δύσκολο να κάνεις την νοσοκόμα όταν ασθενείς και εσύ. Πάρα πολύ δύσκολο κυρίως γιατί τα πόδια σου δε σε κρατάνε και το μόνο που θες είναι να κοιμηθείς μέχρι να περάσει όλο αυτό. Αυτό το άρθρο το σημερινό μπορεί να είναι κάτι που θεωρούμε δεδομένο. Είναι κάτι που δε μιλάμε γι’αυτό, είναι κάτι που δεν γκρινιάζουμε γι’αυτό, αλλά όλες το σκεφτόμαστε. Παραλύει το σπίτι στην κυριολεξία και εύχομαι να μην είμαι μόνο εγώ η κακομαθημενή και να υπάρχουν και άλλες που το βιώνουν με τον ίδιο τρόπο, γιατί η εποχή των super ηρωίδων μαμάδων πέρασε ανεπιστρεπτί.

Ποια ήταν η Μαρία Μοντεσσόρι; Οι βασικές αρχές της μοντεσσοριανής προσέγγισης για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών που μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι

Και αυτό θα περάσει!

Σε τρεις-τέσσερις μερούλες θα είστε όλοι ξανά καλά και υγιείς και θα θυμάστε αυτές τις μέρες σαν κάτι που καταφέρατε από κοινού, με συνεργασία και αγάπη και ακόμα και αν ήταν αρκετά δύσκολα όλα αυτά που βιώσατε, τελικά τα καταφέρατε να το ξεπεράσετε.

Εσύ που ήσουν άρρωστη μαμά και τα παιδιά σου άρρωστα ταυτόχρονα και δεν είχες καμία βοήθεια να ξέρεις ότι πολύ σε χαίρομαι και σου (μας) βγάζω το καπέλο γιατί όσο εύκολο μπορεί να διαβάζεται όλο αυτό, τόσο δύσκολο ξέρουμε και οι δύο ότι είναι! Περαστικά πολλά σε όλους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ταυτόχρονα άρρωστοι μαμά και παιδιά- Από τα πιο δύσκολα tasks της μητρότητας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταυτόχρονα,taftochrona