Τα Βραβεία BAFTA αλλάζουν ριζικά. Η διαφορά που θα δούμε για πρώτη φορά

20:32 7/10/2022 - Πηγή: iPop

Μία πολύ σημαντική είδηση έγινε γνωστή και μας έκανε χαρούμενους! Τα βραβεία BAFTA τροποποίησαν τους κανόνες για ορισμένες από τις τηλεοπτικές τους κατηγορίες, προκειμένου να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στις υποψηφιότητες.

Οι κατηγορίες BAFTA Craft Director σε Factual, Fiction και Multi-Camera θα μπορούν από εδώ και πέρα να αναζητήσουν νικητή ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες σκηνοθέτες. Επιπλέον, από τον πρώτο κιόλας

γύρο θα περνούν αυτόματα από την κριτική επιτροπή.

Η ταινία που σάρωσε στα βραβεία BAFTA 2022

Βραβεία BAFTA – Νέοι κανόνες: Ποιος είναι ο στόχος τους;

Η συγκεκριμένη αλλαγή έρχεται αφότου η βιομηχανία της τηλεόρασης του Ηνωμένου Βασιλείου απέσπασε έντονη κριτική πέρυσι, όταν μόνο μία από τις 12 υποψηφιότητες στο Crafts ήταν γυναίκα. 

Μάλιστα, μία αναφορά από τον οργανισμό We Are Doc Women στα τέλη του περασμένου έτους διαπίστωσε ότι οι άνδρες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να σκηνοθετήσουν ντοκιμαντέρ στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις γυναίκες και το BBC και το Channel 4 έκτοτε έχουν δεσμευτεί σε μια διαίρεση φύλου 50/50 στα γεγονότα.

Οι καλύτερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών για εκείνα τα βράδια που απλά χρειάζεσαι ένα καλό κλάμα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BAFTA (@bafta)

«Αυτή η νέα παρέμβαση, η πρώτη για τα βραβεία TV Craft, θα αυξήσει την προβολή των γυναικών, με μακροπρόθεσμο στόχο να ενθαρρύνει την εκπροσώπησή του», δήλωσαν τα βραβεία BAFTA.

Ομοίως στο Entertainment Performance, οι τρεις κορυφαίοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες από τον πρώτο γύρο θα περάσουν αυτόματα.

Επιστροφή στο σινεμά με τις καλύτερες ταινίες που αναμένουμε για την σεζόν 2022-2023

Εν τω μεταξύ, η διεθνής κατηγορία έχει τροποποιηθεί ώστε να επιτρέπει περισσότερες συμμετοχές χωρίς σενάριο καθώς οι τρεις κορυφαίες σεναριακές και μη σεναριακές εκπομπές θα μπουν αυτόματα στη λίστα.

«Η τηλεόραση και ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει περιεχόμενο εξελίσσεται διαρκώς και είναι σημαντικό να προσαρμοστούμε μαζί του», δήλωσε η αναπληρώτρια πρόεδρος του BAFTA, Sara Putt.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BAFTA (@bafta)

«Ως καθρέφτης της βιομηχανίας, βρισκόμαστε στην προνομιακή και μοναδική θέση να μπορούμε να επηρεάζουμε την αλλαγή. Χαίρομαι που οι αλλαγές για τα 2023 BAFTA TV Awards αφορούν την ανισότητα στα φύλα και αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας στο να διευρύνουμε την εκπροσώπηση», συμπλήρωσε η Sara Putt.

Τα βραβεία ξεκίνησαν να δέχονται συμμετοχές από σήμερα, ενώ οι υποψηφιότητες θα αποκαλυφθούν στις 22 Μαρτίου και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 20 Απριλίου (Craft) και στις 14 Μαΐου (Performance).

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα Βραβεία BAFTA αλλάζουν ριζικά. Η διαφορά που θα δούμε για πρώτη φορά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα