Τα βιβλία που μιλούν για την οικογένεια και πρέπει να πάρουν μία θέση στη βιβλιοθήκη σου

13:00 15/5/2021 - Πηγή: iPop

Στις μέρες μας υπάρχουν τόσα βιβλία από τόσες κατηγορίες που πραγματικά δε τις χωράει ο νους σου. Μία πολλή σημαντική κατηγορία αυτών είναι τα βιβλία που μιλούν για την οικογένεια. Από την παιδική ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή, είναι βιβλία που αξίζουν και με το παραπάνω μία θέση στη βιβλιοθήκη σου!

Βιβλία που μιλούν για την οικογένειαΟικογένεια είναι…

Η Κατρίνα Τσάνταλη απαντά στο ερώτημα “τι είναι οικογένεια;”! Ένα βιβλίο… πραγματικά για όλους.

Οικογένεια είναι… μια αγκαλιά όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια.

Οικογένεια

είναι… να ζει με ευτυχισμένους ανθρώπους.

Οικογένεια είναι… άνθρωποι που φροντίζουν ο ένας τον άλλον.

Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα…

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών.

Τρυφερές ιστορίες – μια αγκαλιά ακόμα

Είναι ώρα για ύπνο, αλλά το ποντικάκι δεν θέλει να κοιμηθεί. Θέλει ακόμα μια ιστορία, ακόμα ένα νανούρισα, ακόμα μια αγκαλιά. Όλο κάτι ακόμα, για να αργήσει η ώρα του ύπνου. Διάβασε όλα όσα κάνει η μαμά ποντικίνα για να κοιμίσει το ποντικάκι της και να το βοηθήσει να έχει όνειρα γλυκά.

Ο Μπαμπάς μου είναι ψηλός και δυνατός, μα…

Πώς να βάλεις τον μπαμπά για ύπνο… όταν αυτός φοβάται το σκοτάδι; Όλες οι απαντήσεις, σε λίγες μέρες, στο ξεκαρδιστικό bedtime story.

Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες

Υπάρχουν οικογένειες μεγάλες, μικρές, χαρούμενες, λυπημένες, πλούσιες, φτωχές, ήσυχες, φασαριόζικες, θυμωμένες, ευδιάθετες, αγχωμένες ή χαλαρές. Οι περισσότερες είναι κάποιες φορές λίγο απ’ όλα αυτά.

Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες, με χιούμορ και ευαισθησία, εξερευνά τις διάφορες μορφές της οικογένειας σήμερα, και γίνεται υπέροχη αφορμή για συζήτηση γύρω από ευαίσθητα θέματα, ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.

Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση της Ros Asquith συμπληρώνεται τέλεια με τα κείμενα της Mary Hoffman, δημιουργώντας ένα βιβλίο που τα παιδιά θα αγαπήσουν και θα θέλουν να διαβάζουν ξανά και ξανά.

Το βιβλίο κέρδισε το School Library Association Information Book Award στην κατηγορία κάτω των 7, την πρώτη χρονιά που θεσμοθετήθηκε το βραβείο, το 2011 και ήταν στη μακρά λίστα για το NASEN Award.

Μπαμπά, μεγάλωσέ με

Πιστεύω πως διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα πάρετε μια μικρή ιδέα για το τι σημαίνει «μεγαλώνω και ανατρέφω ένα παιδί». Προσωπικά, συνειδητοποίησα πόσο καλύτερο άνθρωπο σε κάνει το μεγάλωμα ενός παιδιού. Πόσο πιο ευαίσθητος αλλά και υπεύθυνος γίνεσαι. Τέλος, συνειδητοποίησα πως μπορείς να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο τη σύντροφό σου· από τη στιγμή που μοιράζεσαι μαζί της αυτή την τόσο δημιουργική αλλά και δύσκολη δοκιμασία, γίνεσαι «συνένοχος» και συνοδοιπόρος, την κατανοείς ακόμα παραπάνω και την ερωτεύεσαι περισσότερο…

Αν και από τον τίτλο του είναι φανερό πως απευθύνεται στους μπαμπάδες, οι μαμάδες θα ήταν καλό να το διαβάσουν για να καταλάβουν την ψυχολογία ενός άντρα που ασχολήθηκε πολύ και έτσι να βοηθήσουν το δικό τους έτερον ήμισυ να συμμετάσχει ενεργά στο μεγάλωμα του παιδιού τους. Είμαι, όμως, σίγουρος ότι οι μαμάδες θα βρουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που προέρχονται κυρίως από τα όσα βίωσα όλα αυτά τα χρόνια. Το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο είναι ότι όλα αυτά είναι ιδωμένα με τα μάτια ενός άντρα, συζύγου, πατέρα. Για κάποιους πατεράδες, η ανατροφή ενός παιδιού είναι ένας άγνωστος κόσμος και καλό θα ήταν να τους βοηθήσουμε να τον κατανοήσουν, ώστε να μην τους φαίνεται τόσο τρομακτικός.

Ακόμα και αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως η ανατροφή ενός παιδιού ανήκει αποκλειστικά στη γυναίκα, διάβασε αυτό το βιβλίο· ίσως ανακαλύψεις πράγματα που έχεις κρυμμένα μέσα σου και απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια για να βγουν στην επιφάνεια…

Ο Κώστας Κρομμύδας, με την ιδιότητα του Μπαμπά αυτή τη φορά, μας χαρίζει ένα βιβλίο για μπαμπάδες που θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και για μαμάδες που θέλουν να καταλάβουν την ψυχολογία τους, και μαζί να κάνουν το καλύτερο για την ανατροφή των παιδιών τους.

Χαρούμενη μαμά= Χαρούμενα παιδιά

Ένα ανορθόδοξο εγχειρίδιο μητρότητας

Ήθελες να γίνεις γονιός; Σκάσε και κολύμπα τώρα!

Η ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου, με μια απρόσμενη, πρακτική, αισιόδοξη και απελευθερωτική γραφή, βάζει λόγια σε όλα αυτά που πραγματικά νιώθουμε οι γονείς, αλλά φοβόμαστε να εκφράσουμε.

Το βρεφικό κλάμα σού σπάει τα νεύρα, είναι στιγμές που νιώθεις άχρηστος γονιός, δεν αντέχεις τις αταξίες των παιδιών σου, τις περισσότερες φορές δεν ξέρεις πώς να τους συμπεριφερθείς. Δεν ξέρεις πώς να μιλήσεις για κάποια θέματα, πώς να καταλάβεις και να διαχειριστείς τόσο τα δικά σου όσο και τα δικά τους συναισθήματα.

Το να είσαι γονιός δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά και σε μια προσπάθεια να την καταστήσει ευκολότερη, η Θέκλα Πετρίδου πραγματεύεται σε δεκαοκτώ κεφάλαια ισάριθμα θέματα σε σχέση με τον ρόλο του γονιού: Από την επικοινωνία στην εφηβεία και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, μέχρι το διαζύγιο και τη γονική αποξένωση∙ τις μονογονεϊκές οικογένειες και τον καθωσπρεπισμό μιας υποκριτικής κοινωνίας∙ την δύσκολη στιγμή που αρρωσταίνει ένα παιδί και την ακόμα πιο δύσκολη που φεύγει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα βιβλία που μιλούν για την οικογένεια και πρέπει να πάρουν μία θέση στη βιβλιοθήκη σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα βιβλία που μιλούν για την οικογένεια και πρέπει να πάρουν μία θέση στη βιβλιοθήκη σου,