Το άγχος σου επηρεάζει τη σχέση με πολλούς τρόπους. Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις και δεν το αντιλαμβάνεσαι

11:32 15/5/2021 - Πηγή: iPop

Το άγχος πολλές φορές είναι ύπουλο πράγμα. Νομίζεις ότι δεν αγχώνεσαι και όμως είσαι αγχωμένη! Πιστεύεις ότι το ελέγχεις και όμως τις περισσότερες φορές αυτό κρατάει το πηδάλιο της ζωής σου και σε χαιρετάει από μακριά. Το άγχος σου επηρεάζει τη σχέση σου και πολλές φορές κάνεις λάθη που δεν τα αντιλαμβάνεσαι. Μερικά από αυτά (προκειμένου να τα αναγνωρίσεις και να τα διορθώσεις) θα τα βρεις παρακάτω!

Το άγχος
σου επηρεάζει τη σχέση σου και αυτά είναι τα λάθη που κάνεις

Εάν έχεις μια διαταραχή άγχους, τότε γνωρίζεις ήδη πόσο μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένου του πώς αισθάνεσαι στη δουλειά, ενώ βρίσκεσαι έξω με φίλους ή ακόμη και όταν (προσπαθείς) να χαλαρώσεις στο σπίτι. Το άγχος μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σχέση σου, συνήθως εισάγοντας άγχος, αμφιβολία και ανησυχία – όλα τα πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τη σύνδεσή σου με το σύντροφό σου, καθώς και την εξέλιξη της ζωής σας ως ζευγάρι.

Freepik

Βλέποντας τον κόσμο μέσα από το άγχος συχνά είναι δύσκολο να αντιληφθείς τι είναι πραγματικά άξιο ανησυχίας και τι όχι. Συχνά παρατηρείται στις σχέσεις, κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδους το άγχος να αυξάνει την ανησυχία και να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο μία κατάσταση που ήταν από μόνη της δύσκολη. Σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται το άγχος που βιώνεις καλό είναι να προσπαθήσεις είτε μόνη σου είτε με τη βοήθεια κάποιου ψυχολόγου να την αντιμετωπίσεις πριν δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα στον ίδιο σου τον εαυτό και στις σχέσεις σου. Μερικά από τα συχνότερα λάθη που παρατηρούνται και οφείλονται στο άγχος είναι:

Δεν είσαι παρούσα στις στιγμές που βιώνεις

Όταν έχεις μία ζωή που τρέχει μαζί με τις εκκρεμότητες και τις υποχρεώσεις που έχεις συχνά δε μπορείς να απολαύσεις τις μικρές στιγμές που περνάς με το σύντροφό σου καθώς μόνο μαζί του δε βρίσκεσαι! Άφησε τις έγνοιες όταν είσαι με τον άνθρωπό σου, συζητήστε και κάντε πράγματα που μόνο καλό μπορεί να κάνουν τόσο στη σχέση σας όσο και σε εσάς.

Unsplash/ Milan Popovic Δεν ανοίγεσαι

Ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να σε συντροφεύει στη ζωή σου θέλει να είναι δίπλα σου και να σε υποστηρίξει στις δύσκολες στιγμές σου, όμως πώς θα μπορέσει να το κάνει αν δεν του ανοιχτείς και δεν του εκφράσεις όσα νιώθεις; Μην κάνεις το λάθος, επειδή είσαι αγχωμένη, να κλείνεσαι στο καβούκι σου, γιατί η απόσταση και η αποξένωση σε ένα ζευγάρι αν έρθει και εγκατασταθεί είναι δύσκολο να την ξοφορτωθείς!

Βγάζεις εύκολα συμπεράσματα

Όταν σε έχει κυριεύσει το άγχος το πιο συχνό λάθος που μπορεί να κάνεις είναι να βγάζεις εύκολα συμπεράσματα ακόμα και εκεί που στην πραγματικότητα δε χρειάζεται κανένα συμπέρασμα. Βάλε στο mute για λίγο τη φωνούλα που έχεις μέσα στο κεφάλι σου και αναλογίσου τις σκέψεις σου, δούλεψε τις και ύστερα συζήτησε τις! Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να αποφύγεις τυχόν παρεξηγήσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το άγχος σου επηρεάζει τη σχέση με πολλούς τρόπους. Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις και δεν το αντιλαμβάνεσαι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτά,afta