Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απ’ την ΕΜΥ

15:23 9/11/2019 - Πηγή: iPop

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απ’ την ΕΜΥ, το οποίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για κακοκαιρία, η οποία μάλιστα δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια, καθώς αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το δελτίο, η ΕΜΥ

προβλέπει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Στερεά.

Αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο από το απόγευμα του Σαββάτου (09-11-2019) μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (10-11-2019).Στη δυτική Πελοπόννησο (από τη νύχτα του Σαββάτου μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής) και πιθανόν στη δυτική Στερεά (από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής).

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 9/11 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 10/11, σύμφωνα με το Meteo.

Επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες στη δυτικής χώρα με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, περιμένουμε το Σάββατο 9/11/2019. Τις νυκτερινές ώρες προς Κυριακή το μέτωπο θα κινηθεί ανατολικότερα, με εξασθένηση των φαινομένων.

meteo.gr – Ο καιρός (@meteogr) November 9, 2019

Ειδικότερα, στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα είναι έντονα, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Βόρεια Ελλάδα κατά το πρώτο μισό της Κυριακής.

Click here: https://t.co/ZvexbZ19on pic.twitter.com/iNi3wQPdvn

meteo.gr – Ο καιρός (@meteogr) November 9, 2019

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 37η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού αναμένεται να επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις, αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας και άνεμοι εντάσεων έως 4 μποφόρ. Παράλληλα, πιθανόν να εκδηλωθούν και τοπικές βροχές κατά το δεύτερο μισό της διαδρομής.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 37ο Μαραθώνιο

Photo: Unsplash/Elly Filho

Το άρθρο Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απ’ την ΕΜΥ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα