Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι σχέσεις σήμερα!

18:32 9/10/2019 - Πηγή: iPop

Όλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις και αυτό ως ένα σημείο δεν είναι αρνητικό αλλά παραγωγικό. Στις μέρες, όμως, το να βρεις κάποιον να ταιριάξεις και να «κουμπώσεις» είναι πιο δύσκολο από ποτέ. Γιατί;

Τα προβλήματα στις σχέσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν, το ζήτημα είναι πως στις ημέρες μας το να βρεις κάποιον και είστε καλά μαζί, είναι… άθλος. Οι προκλήσεις στις σχέσεις είναι πραγματικά πολλές και ορισμένες φορές σε οδηγούν σε απόγνωση.

Πρέπει να παραδεχτούμε πως και τα social media έχουν συμβάλλει στην κατάσταση που ζούμε

σήμερα. Πολλά τα ραντεβού, απρόσωπη και «εύκολη» επικοινωνία, πολλές επιλογές… όλα αυτά περιπλέκουν την κατάσταση.

Ποια τα προβλήματα στις σχέσεις σήμερα;Περνάτε πολύ χρόνο μαζί

Απλά το να περνάς πολύ χρόνο με τον άλλον δεν είναι το ίδιο με το να τον βάλεις στο επίκεντρο του πλανήτη και να ξεχάσεις όλες τις ανάγκες σου. Το να στέλνετε διαρκώς μηνύματα και να φοβάσαι να μείνεις μόνη σου, δημιουργεί υπερβολική πίεση στη σχέση.

Πρέπει να δώσετε χώρο ο ένας στον άλλον ώστε να μην εκνευρίζεστε χωρίς λόγο και για να μη βαρεθεί κανείς!

Παρεξηγήσεις μέσω μηνυμάτων

Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ: Λαμβάνουμε την πιο σημαντική πληροφορία όχι μέσα από τα λόγια κάποιου, αλλά από τον τόνο της φωνής του και τη γλώσσα του σώματος. Με τα κινητά μας τηλέφωνα σήμερα, στέλνουμε πολλά σημαντικά μηνύματα που μάλλον δεν θα έπρεπε να στέλνουμε, καθώς οδηγούν σε παρεξηγήσεις .

Όταν πρέπει να συζητήσεις κάτι σημαντικό μην το κάνεις μέσα από ένα μήνυμα αλλά face to face.

Άγχος ότι χάνεις τον «σωστό» σύντροφο

Υπάρχουν τόσα πολλά dating apps, που δεν γίνεται να μη σκεφτείς τις εκατοντάδες πιθανές σχέσεις που μπορεί να σε περιμένουν εκεί έξω. Αυτό σου δημιουργεί μια αμφιβολία για τον σύντροφο που έχεις τώρα και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν έκανες τη σωστή επιλογή κι αν θα έπρεπε να συνεχίσεις να ψάχνεις τον «έναν». Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι ο σύντροφος που ψάχνεις και που θα ήθελες να έχεις!

Το μοναδικό χαρακτηριστικό που μοιράζονται οι πετυχημένες σχέσεις!

Φόβος να πάρεις αποφάσεις

Photo: © Brooklyn / Fox Searchlight Pictures

Πάντα υπάρχει ο πειρασμός να αποφύγεις μια σοβαρή συζήτηση. Αντί να πάρεις μια απόφαση και να αναλάβεις τις ευθύνες σου, συνήθως προτιμάς να το αποφύγεις και να μην κάνεις καμία συζήτηση.

Ως εκ τούτου, οι σύντροφοι σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα σε μια σχέση και να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για αυτήν. Βολεύονται και μένουν «κολλημένοι».

Δημοσιότητα στα social media

Οι χρήστες στα social media τείνουν να υπερβάλλουν στις αναρτήσεις τους στα social media και παρουσιάζουν μια σχέση ιδανική. Κι αυτό μας επηρεάζει καθώς έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τη δική μας τη ζωή και συνεχίζουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες από τις πιο σημαντικές στιγμές με εκατοντάδες ανθρώπους να τις βλέπουν. Και αυτό σκοτώνει την οικειότητα.

Όταν ζηλεύεις τη ζωή άλλων ανθρώπων, είναι καλύτερο να θυμάσαι πως κάθε σχέση έχει τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο και ακολουθεί το δικό της μονοπάτι, άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω από αυτές τις φωτογραφίες.

Συζήτηση για τους πρώην

Κανείς δεν θέλει να ακούει διαρκώς για την πρώην του συντρόφου, αλλά και πάλι πιάνουν «χώρο» στη ζωή μας. Είναι δύσκολο να μην τη συναντήσετε κάπου στο δρόμο σας ή να μην αναφερθεί ο σύντροφός σου σε μια σχέση του παρελθόντος.

Πολλά ζευγάρια καταλήγουν να μιλούν διαρκώς για τους πρώην και μερικές φορές κάποιος συνειδητοποιεί πως δεν έχει ξεπεράσει μια σχέση του παρελθόντος.

© One Day / Focus FeaturesΜια… παραμορφωμένη εικόνα της αγάπης

Οι ένοχοι για αυτό είναι τα social media. Έχουμε μια παραμορφωμένη εικόνα για την αγάπη και τον εαυτό μας και υπάρχει πάντα μια πίεση να ακολουθούμε τις υπέροχες, τέλειες φωτογραφίες που εμφανίζονται στο feed μας.

Οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι για να ξεκινήσεις μια σχέση πρέπει να αξίζει και να είναι τέλεια. Αλλά υπάρχει το τέλειο;;;

Δες και αυτό:

Οι ωμές σχέσεις στον σύγχρονο κόσμο μέσα από comics…

Photo: unsplash/© New Girl / 20th Century Fox

Το άρθρο Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι σχέσεις σήμερα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα