Προτιμάς καφέ ή τσάι; Η απάντησή σου καθορίζει το ποιος είσαι!

17:30 9/10/2019 - Πηγή: iPop

Αν είσαι δημιουργικός, εσωστρεφής, πρωινός τύπος, τότε μάλλον προτιμάς τον καφέ. Καφές ή τσάι; Η απάντησή σου μάλλον καθορίζει το ποιος είσαι σύμφωνα με έρευνες!

Καφές ή τσάι; Μια νέα έρευνα σε 2.000 Αμερικάνους εξέτασε τις διαφορές στην προσωπικότητα των ανθρώπων αναλόγως με το αγαπημένο τους ρόφημα: καφές ή τσάι. Ίσως θεωρείς πως όσοι αγαπούν τον καφέ έχουν περισσότερη ενέργεια και είναι πιο… «φωνακλάδες» από άλλους, ωστόσο τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι απολαμβάνουν το τσάι τους το πρωί είναι εξωστρεφείς

και περιπετειώδεις.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το OnePoll για το brand Chiner, και αποκάλυψε πως όσοι πίνουν καφέ κατά μέσο όρο απολαμβάνουν 3.4 φλιτζάνια την ημέρα, ενώ όσοι αγαπούν το τσάι πίνουν κατά μέσο όρο 2.7 φλιτζάνια την ημέρα.

Μεταξύ άλλων, αποδείχτηκε πως η καφεΐνη έχει μεγαλύτερη επίδραση στον ύπνο και σύμφωνα με την έρευνα, όσοι πίνουν καφέ κάνουν πιο ελαφρύ και λιγότερο ποιοτικό ύπνο από τους υπόλοιπους.

Αν όσοι πίνουν καφέ, κοιμούνται πιο ελαφριά τότε αυτό τους βοηθά να σηκώνονται και στο πρώτο ξυπνητήρι και να είναι συνεπείς. Πράγματι, όσοι αγαπούν τον καφέ είναι πιο πιθανό να είναι στην ώρα τους. Αφού πρώτα έχουν πιει καφέ;;;

Δες πώς επηρεάζει ο καφές την υγεία και τη γυμναστική σου!

Πάνω από το 75% των ερωτηθέντων, δήλωσε πως πίνει το πρώτο φλιτζάνι καφέ ή τσαγιού πριν τις 8 το πρωί, καθώς θέλουν να πάρουν μια «ένεση» ενέργειας, το απαραίτητο «καύσιμο» για να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Έτσι, θα δεις ανθρώπους να πίνουν καφέ ή τσάι στο μετρό, στο αυτοκίνητο, στο δρόμο.

Καφές ή τσάι; Αναλόγως τι επιλέγεις, έχεις και διαφορετικές προτιμήσεις στη μουσική. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι πίνουν καφέ προτιμούν να ακούν punk, rock, blues και jazz. Αντιθέτως, όσοι προτιμούν το τσάι, ακούν κλασική μουσική αλλά και country, pop ή hip hop/rap.

Όσοι αγαπούν το τσάι ήταν 35% πιο πιθανό να προσθέσουν σε αυτό μέλι ή ζάχαρη. Ακόμη μια διαφορά που είναι ξεκάθαρη: Όσοι αγαπούν τον καφέ το κάνουν επειδή περιέχει αρκετή καφεΐνη και όσοι τον μισούν, τον μισούν λόγω της καφεΐνης.

Εσύ τι προτιμάς από τα δύο; Θέλεις να ξυπνάς με τη μυρωδιά του καφέ ή απολαμβάνεις ένα ζεστό τσάι και έτσι ξεκινάς δυναμικά την ημέρα σου;

Διαβάστε επίσης:

Οι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν 6 τρόπους να κάνουμε τον καφέ πιο υγιεινό

Photo: SWNS, Photo: unsplash/John-Mark Smith

Το άρθρο Προτιμάς καφέ ή τσάι; Η απάντησή σου καθορίζει το ποιος είσαι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα