Οι γλουτοί σου φαίνονται ίδιοι ενώ λιώνεις στα squats; 5 λάθη που δε θα σου πει κανείς ότι κάνεις!

12:35 2/11/2021 - Πηγή: iPop

Προσπαθείς να αποκτήσεις ονειρεμένους γλουτούς, λιώνεις στα squats αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα κι έχεις αγανακτήσει; Δεν υπάρχει λόγος! Είμαστε εδώ για να σε σώσουμε, ώστε να δώσεις άλλη μία ευκαιρία στον εαυτό σου και επιτέλους να μάθεις να κάνεις σωστά squats!

Τα squats είναι η πιο συνηθισμένη άσκηση ώστε να γυμνάσεις τους γλουτούς σου και να αποκτήσεις το κορμί που πάντα ονειρευόσουν. Αλλά τι γίνεται όταν προσπαθείς σκληρά αλλά δε βλέπεις διαφορά; Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο κοινά λάθη που κάνεις κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου και είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Γυμναστική

και επιδερμίδα: Πώς πρέπει να την φροντίζεις σωστά;

Μάθε πώς να κάνεις σωστά squats:Η στάση του σώματός σου δεν είναι σωστή

Οι ειδικοί λένε ότι η κακή στάση σώματος είναι συνήθως ο #1 λόγος που δεν βλέπεις αποτελέσματα. Το squat είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις και έχει τόσα πολλά οφέλη, αλλά πρέπει να γίνεται σωστά.

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνεις είναι ότι ξεκινάς την κίνηση λυγίζοντας πρώτα τα γόνατά σου, ενώ θα έπρεπε να δίνεις έμφαση στους γλουτούς σου. Πρέπει να νιώθεις τους γλουτούς σου σφιχτούς καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Επιπλέον, βεβαιώσου πώς οι φτέρνες σου ακουμπούν μονίμως το πάτωμα και ακριβώς κάτω από την πλάτη σου, η οποία βρίσκεται σε ευθεία γραμμή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jason and Lauren Pak (@jasonandlaurenpak)

Δε σηκώνεις αρκετά βάρη

Οι περισσότερες γυναίκες είναι πιο δυνατές και ικανές να σηκώσουν περισσότερα βάρη. Εάν, λοιπόν, έχεις φτάσει τους γλουτούς σου σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά θέλεις να τους γυμνάσεις περισσότερο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το επιτύχεις είναι να αυξήσεις τα βάρη που σηκώνεις.

Δεν αλλάζεις τον ρυθμό

Είναι πολύ σημαντικό όταν γυμνάζεσαι να διατηρείς ένα συγκεκριμένο tempo, έναν ρυθμό και μία ταχύτητα. Το ίδιο ακριβώς, λοιπόν πρέπει να κάνεις κι όταν κάνεις squats! Μην αφήνεις το σώμα σου να χαλαρώνει, αντιθέτως δώσε του ένα tempo!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bret "Glute Guy" Contreras PhD (@bretcontreras1)

Είσαι στεναχωρημένος; Επίλεξε τον κατάλληλο τύπο γυμναστικής ανάλογα με την διάθεσή σου

Κάνεις μόνο Air Squats ή Back Squats

Τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν θα προέλθουν μόνο από μία άσκηση. Για να χτίσεις το κορμί που θέλεις είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις τους μύες σου από πολλές γωνίες.

Υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές παραλλαγές για squat, οπότε μην επικεντρώνεσαι μόνο στις κλασικές. Επιπλέον, να έχεις στο μυαλό σου ότι τα squat είναι υπέροχα, αλλά δεν είναι η μοναδική άσκηση που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τους γλουτούς που πάντα ονειρευόσουν. Μπορείς να δοκιμάσεις sumo squats και deadlifts. Να θυμάσαι, όμως, πως οποιαδήποτε άσκηση κι αν επιλέξεις θα πρέπει να δουλέψεις την κάθε πλευρά ξεχωριστά, αλλιώς δε θα δεις αποτελέσματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katie Crewe (@katiecrewe)

Δεν τρέφεσαι σωστά

Πώς περιμένεις να δεις το ονειρεμένο σώμα στον καθρέφτη όταν δεν το τρέφεις και δε το φροντίζεις όπως θα έπρεπε; Η σκέψη να τρως σκόπιμα ένα πλεόνασμα θερμίδων μπορεί να είναι πραγματικά τρομακτική, αλλά είναι απαραίτητο για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα. Οι 100 έως 300 θερμίδες είναι αυτό που χρειάζεσαι για να χτίσεις δυνατούς γλουτούς χωρίς να κερδίσεις υπερβολικό λίπος.

Η διατροφή πριν και μετά την προπόνηση έχει επίσης σημασία. Πριν από την προπόνησή σου, πρέπει να φας σωστά και να πιείς αρκετά υγρά ώστε να τονώσεις τον οργανισμό σου. Οι υδατάνθρακες είναι μία ασφαλής επιλογή!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι γλουτοί σου φαίνονται ίδιοι ενώ λιώνεις στα squats; 5 λάθη που δε θα σου πει κανείς ότι κάνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα