Τα νέα έντυπα μετακίνησης και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά

11:43 13/2/2021 - Πηγή: iPop

Η Κυβέρνηση ύστερα την άνοδο των διασωληνωμένων και την αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική προχώρησαν σε καθολικό lockdown και οι έλεγχοι των πολιτών αναμένεται να είναι εντατικοί καθώς έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση κινητικότητας σε σχέση με το πρώτο lockdown. Έχουν ήδη εφαρμοστεί μέτρα για νέα έντυπα μετακίνησης με περισσότερα προσωπικά στοιχεία σε σχέση με εκείνα που είχαμε μέχρι στιγμής.

Νέα
έντυπα μετακίνησης

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης των εργαζομένων που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 15/2/2021. Από τα νέα έντυπα εξαιρούνται όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, εργάζονται με τηλεργασία και έχουν νόμιμη άδεια. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όσοι εξαιρούνται από τις νέες βεβαιώσεις μετακίνησης μπορούν να μετακινούνται με SMS στο 13033.

Οι βεβαιώσεις χορηγούνται ηλεκτρονικά από από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ https://eservices.yeka.gr/ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη, η οποία χορηγείται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν με αυτοπρόσωπη παρουσία την εργασία τους στην επιχείρηση/εργοδότη.

Όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Προκειμένου η μετάβαση στα νέα έντυπα κυκλοφορίας να είναι ομαλή από 15/2/2021 και ώρα 06:00 έως και 17/2/2021 και ώρα 05:59 οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα φόρμες – άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

Με το νέο έντυπο μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες καθώς και τα μέλη οργάνου διοίκησης. Υποχρεωτικά το έντυπο θα πρέπει να συνοδεύεται από τη φορολογική ταυτότητα τους, η οποία παρέχεται μέσω του TAXISNET (στοιχεία Μητρώου Φυσικού Προσώπου και Επιχειρηματικής Δραστηριότητας).

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα νέα έντυπα μετακίνησης και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα νέα έντυπα μετακίνησης και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά,