Τα μυστικά σου σε σκοτώνουν

07:01 4/10/2014 - Πηγή: iPop

Στην προσπάθεια σου να κρατήσεις καλά κρυμμένα τα μυστικά σου –αλλά και των φίλων σου- προκαλείς προβλήματα στην υγεία σου! Και, όμως, οι έρευνες δείχνουν πως τα μυστικά σου σε σκοτώνουν!

«Αν δεν είσαι ψυχοπαθής, διατηρώντας αρκετά μυστικά αυξάνεις τις πιθανότητες να έχεις μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία σας» λέει ο Reef Karim, MD, επίκουρος καθηγητής κλινικής ψυχιατρικής στο UCLA και μαζί του φαίνεται πως συμφωνεί απόλυτα και ο James

Pennebaker, Ph.D., ψυχολόγος από το University of Texas ο οποίος εξηγεί πως κάθε χρόνο αυξάνονται οι αποδείξεις για τους κινδυνους που διατρέχει η ανθρώπινη υγεία από τα μυστικά!

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει, για παράδειγμα, ότι η υπόθαλψη μυστικών μπορεί να συμψηφίσει μια χρόνια αύξηση των ορμονών του στρες, ειδικά της κορτιζόλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε όλα τα είδη των δυσάρεστων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των γαστρεντερικών προβλημάτων, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, υψηλή πίεση του αίματος, και απώλεια μνήμης. Ο εγκέφαλός αγωνίζεται να εκτελέσει τις φυσιολογικές λειτουργίες, ενώ εκτρέπει τα αναγκαία μέτρα για να διατηρήσει το μυστικό, εξηγεί ο νευροχειρουργός Gopal Chopra, MD, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Duke.

«Για να διαχειριστείς μια αναντιστοιχία ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον κόσμο γύρω σου απαιτεί πρόσθετη χρήση του προμετωπιαίου φλοιού και της αμυγδαλής» λέει ο Δρ Chopra και συμπληρώνει, «Όταν το μυαλό σου λειτουργεί σε διασυνοριακό επίπεδο, η σύγκρουση δημιουργεί άγχος».

The post Τα μυστικά σου σε σκοτώνουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα