Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες

19:01 3/10/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:1 μεγάλο λάχανο1 ξηρό κρεμμύδι½ φλ. ρύζι Καρολίνα2 μέτριες ντομάτες½ φλ. μαϊντανόΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι½ κγ κόκκινο καυτερό πιπέρι1 κγ γλυκιά πάπρικα1 φλ. χυμό ντομάτας⅔ φλ. ελαιόλαδο¼ φλ. χυμό λεμονιούΕκτέλεση:

Πλένουμε εξωτερικά το λάχανο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι, όσο μπορούμε πιο βαθιά, για να ξεχωρίσουν τα φύλλα εύκολα.

Βάζουμε το λάχανο μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να ξεχωρίζουν τα φύλλα. Αφού μαλακώσουν τα φύλλα το βγάζουμε από την κατσαρόλα

και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά ξεχωρίζουμε τα φύλλα με προσοχή και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.

Μέσα σ’ ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το ρύζι, την τριμμένη ντομάτα, το καυτερό πιπέρι, αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα κοτσάνια από τα φύλλα του λάχανου που αφαιρέσαμε.

Στα λαχανόφυλλα που έχουν κρυώσει βάζουμε από μία κουταλιά από τη γέμιση μας και τα τυλίγουμε. Τα τοποθετούμε σε σειρές, το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω από τα κοτσάνια μέσα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα ρηχό πιάτο και το καπάκι της κατσαρόλας και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να βράσει το ρύζι. Ανακινούμε την κατσαρόλα μερικές φορές και προσέχουμε να μη μείνει το φαγητό χωρίς σάλτσα.

Όταν το φαγητό βράσει, το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

The post Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα