“Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα”: Οι Ουκρανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν τα κατοικίδια και τους εαυτούς τους καθώς εγκαταλείπουν την χώρα

14:29 27/2/2022 - Πηγή: iPop

Η πολεμική κρίση που ξέσπασε στην Ουκρανία έχει αναγκάσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την χώρα και να περάσουν τα σύνορα φτάνοντας στα γειτονικά κράτη που θα τους φιλοξενήσουν. Οι χώρες της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας που έχουν υποδεχτεί μέχρι τώρα το μεγαλύτερο αριθμό ουκρανών επιτρέπουν σε όλους τους πρόσφυγες να μεταφέρουν τα κατοικίδια τους πέρα ​​από τα σύνορα χωρίς έγγραφα κτηνιάτρου.

Σκύλοι στον πόλεμο: 10 φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως τα σκυλιά θα είναι οι παντοτινοί φίλοι του ανθρώπου

Προσπάθειες να διασωθούν τα κατοικίδια της Ουκρανίας

Μέσα στο χάος του πολέμου είδαμε πολλές εικόνες με ανθρώπους που εγκατέλειπαν τα σπίτια τους έχοντας στην αγκαλιά τις γάτες και τους σκύλους τους. Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες διάσωσης των ζώων που απειλούνται επίσης από τους βομβαρδισμούς. Για παράδειγμα, αυτός ο άνδρας κουβαλά ένα όπλο στον ώμο του, μια γάτα και ένα εξωτικό ψάρι στα χέρια του, καθώς τα σώζει από ένα κτήριο στο Κίεβο που έχει καταστραφεί από πύραυλο.

Reuters

Ακόμη και οι αστυνομικοί της χώρας ανέλαβαν δράση για να σώσουν δύο παπαγάλους από τα ερείπια μιας άλλης πολυκατοικίας στο Κίεβο που χτυπήθηκε από ρωσικές οβίδες.

EPA

Η ρουμανική φιλανθρωπική οργάνωση για τη διάσωση ζώων Casa Lui Patrocle, η οποία εδρεύει στην πόλη Σουτσεάβα, περίπου 25 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία, υποσχέθηκε να βοηθήσει τις οικογένειες που φεύγουν με τα κατοικίδια ζώα τους, γράφοντας σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι θα παρέχει κτηνιατρική βοήθεια σε όποιον εισέλθει στην Χώρα.

No COVID docs needed either. Thank you Romania, Poland & Hungary #RefugeesWelcome #PetsWelcome https://t.co/xaw24qnKqM

— The Oval Pawffice® DOTUS Fans (@TheOvalPawffice) February 26, 2022

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο “Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα”: Οι Ουκρανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν τα κατοικίδια και τους εαυτούς τους καθώς εγκαταλείπουν την χώρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα