Διάσημοι από όλο τον κόσμο στέκονται δίπλα στους Ουκρανούς πολίτες και καταδικάζουν την Ρωσική εισβολή

11:30 27/2/2022 - Πηγή: iPop

Mεγάλο κύμα στήριξης προς την Ουκρανία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες με τους celebrities του Hollywood να εκφράζουν την συμπαράσταση τους έμπρακτα. Από πασίγνωστους ηθοποιούς με καταγωγή από την Ουκρανία μέχρι την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, όλοι στέκονται δίπλα στους ουκρανούς πολίτες.

Διάσημοι από όλο τον κόσμο στηρίζουν την Ουκρανία

Meghan Markle και Πρίγκιπας Harry

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, Meghan

Markle και Πρίγκιπας Harry μίλησαν για τη ρωσο-ουκρανική κρίση. Την πρώτη ημέρα της εισβολής, ένας εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσας δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπό τους στο Archewell που έγραφε: “ΣΤΕΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ”.

“Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ και όλοι εμείς στο Archewell στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας ενάντια σε αυτήν την παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου και ενθαρρύνουμε την παγκόσμια κοινότητα και τους ηγέτες της να κάνουν το ίδιο”, ανέφερε η ανακοίνωσή τους.

Kate Middleton και πρίγκιπας William

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ μοιράστηκαν ένα προσωπικό μήνυμα το πρωί του Σαββάτου 26/02, δηλώνοντας ότι “βρίσκονται στο πλευρό” του προέδρου Volodymyr Zelenskyy και του λαού της Ουκρανίας εν μέσω της ρωσικής εισβολής. Το μήνυμα είναι ένα σπάνιο δημόσιο σχόλιο για ένα πολιτικό από μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία συχνά εμμένουν σε έναν συνταγματικό κανόνα να παραμένουν ουδέτεροι, σύμφωνα με το Reuters.

“Τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε το προνόμιο να συναντήσουμε τον Πρόεδρο Zelenskyy και την Πρώτη Κυρία για να μάθουμε για την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για το μέλλον της Ουκρανίας. Σήμερα στεκόμαστε δίπλα στον Πρόεδρο και σε όλο τον λαό της Ουκρανίας καθώς αγωνίζονται γενναία για αυτό το μέλλον”, αναφέρεται στο tweet, το οποίο υπογράφεται με τα αρχικά των βασιλικών, “W & C.”

In October 2020 we had the privilege to meet President Zelenskyy and the First Lady to learn of their hope and optimism for Ukraine’s future.

Today we stand with the President and all of Ukraine’s people as they bravely fight for that future W & C

— The Duke and Duchess of Cambridge (@KensingtonRoyal) February 26, 2022

Gigi Hadid

“Πονάει η καρδιά μου για την Ουκρανία και όλους όσους πλήττονται από αυτή την αφάνταστη πραγματικότητα”, έγραψε η Gigi Hadid σε ένα story στο Instagram. “Οι ενέργειες του Πούτιν αποτελούν απειλή για κάθε δημοκρατική χώρα στον κόσμο και πρέπει να σταματήσουν. Προσεύχομαι ότι η υποστήριξη που παρέχουν άλλες χώρες μπορεί να δώσει στους Ουκρανούς αυτό που ψήφισαν και αξίζουν. Ειρήνη. Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία”.

Kendall Jenner

Η Kendall Jenner χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της με 220 εκατομμύρια followers για να συγκεντρώσει χρήματα αλλά και να ευαισθητοποιήσει. Έχει μοιραστεί πολλές πηγές μέσω των story της στο Instagram και συνδέσμους για να δωρίσει κανείς χρήματα και βοήθεια.

Πώς μπορώ να προσφέρω βοήθεια στην Ουκρανία;

Sean Penn

Ο Sean Penn βρίσκεται στην Ουκρανία και καταγράφει την κρίση. Στη δήλωση από το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας αναφέρεται: “Ο σκηνοθέτης ήρθε ειδικά στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Sean Penn είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία στην Ουκρανία σήμερα. Η χώρα μας τον ευγνωμονεί για μια τέτοια επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας”.

Angelina Jolie

Η Angelina Jolie δημοσίευσε μια δήλωση μέσω Instagram την Πέμπτη: “Όπως πολλοί από εσάς, και εγώ προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Η εστίασή μου μαζί με τους συναδέλφους μου στο @refugees είναι να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή. Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί” έγραψε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Milla Jovovich

Η σταρ του «Resident Evil», Milla Jovovich, η οποία γεννήθηκε στην Ουκρανία, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας ζώντας στη Ρωσία. Μέσα στην κρίσιμη κατάσταση, η Milla αντέδρασε για την κατάσταση και έγραψε πόσο αποκαρδιωμένη και άναυδη είναι μετά τις επιθέσεις στη γενέτειρά της:

“Είμαι συντετριμμένη και άναυδη προσπαθώντας να επεξεργαστώ τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας στη γενέτειρά μου την Ουκρανία. Η χώρα και ο λαός μου βομβαρδίζονται. Οι φίλοι και η οικογένεια κρύβονται. Το αίμα και οι ρίζες μου προέρχονται τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία. Είμαι κομμένη στα δύο καθώς παρακολουθώ τη φρίκη να εκτυλίσσεται, τη χώρα να καταστρέφεται, οικογένειες να εκτοπίζονται, όλη τους η ζωή να βρίσκεται σε απανθρακωμένα θραύσματα γύρω τους. Θυμάμαι τον πόλεμο στην πατρίδα του πατέρα μου, την πρώην Γιουγκοσλαβία και τις ιστορίες που αφηγείται η οικογένειά μου για το τραύμα και τον τρόμο που βίωσαν. Πόλεμος. Πάντα πόλεμος. Ηγέτες που δεν μπορούν να φέρουν ειρήνη. Το ατέλειωτο μαραφέτι του ιμπεριαλισμού. Και πάντα, ο λαός πληρώνει με αίμα και δάκρυα”, έγραψε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milla Jovovich (@millajovovich)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διάσημοι από όλο τον κόσμο στέκονται δίπλα στους Ουκρανούς πολίτες και καταδικάζουν την Ρωσική εισβολή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα