Τα καλύτερα apps και κανάλια στο YouTube για γιόγκα στο σπίτι!

15:07 2/7/2020 - Πηγή: iPop

Η γιόγκα αφορά τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Και τα δύο αξίζουν προσοχή σε αυτούς τους καιρούς κοινωνικής απομόνωσης και αβεβαιότητας. Γι’ αυτό τώρα είναι μια υπέροχη στιγμή για να ξεκινήσεις αυτό το είδος γυμναστικής και με αυτές τις εφαρμογές για να κάνεις γιόγκα θα τα καταφέρεις περίφημα! 

Στις μέρες μας υπάρχουν άπειρες εφαρμογές, sites και videos στο YouTube που μπορούν να σε βοηθήσουν στον σκοπό σου. Διαφορετικοί

εκπαιδευτές γιόγκα, εφαρμογές και κανάλια YouTube προσφέρουν διαφορετικά στυλ και ασκήσεις γιόγκα. Και αυτό φυσικά είναι καλό για σένα, αφού θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο, δοκιμάζοντας διαφορετικά.

Ωστόσο, τι να επιλέξεις; YouTube ή εφαρμογές: Ποιο είναι καλύτερο για την πρακτική της γιόγκα; 

Εφαρμογές

Πλεονεκτήματα 

Είναι οργανωμένες.Μπορείς να ανακαλύψεις διαφορετικές πρακτικές γιόγκα μέσα από μία κι όλας εφαρμογή.Πολλές εφαρμογές σου προσφέρουν ασκήσεις με βάση τις ανάγκες σου.

Μειονεκτήματα 

Οι περισσότερες εφαρμογές γιόγκα απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή.

Κανάλια στο YouTube

Πλεονεκτήματα 

Είναι δωρεάν και δε θα “θυσιάσεις” τα χρήματά σου σε περίπτωση που το πρόγραμμα εν τέλει δεν σου αρέσει.Θα αισθάνεσαι πιο συνδεδεμένος με τον εκπαιδευτή και τις ασκήσεις σου από ό,τι αν χρησιμοποιούσες μια εφαρμογή.Μπορείς να πατήσεις με μεγαλύτερη ευκολία pause και να πας στο επόμενο βιντεάκι ή σε άλλο κανάλι.

Μειονεκτήματα 

Πολλά κανάλια YouTube διαθέτουν μόνο έναν δάσκαλο γιόγκα και θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει, ώστε να καταλαβαίνεις όσα σου εξηγεί.Το YouTube είναι ελαφρώς λιγότερο οργανωμένο από τις περισσότερες εφαρμογές.

Κι αφού διάλεξες τον τρόπο που θα κάνεις γιόγκα, ποια είναι τα καλύτερα κανάλια στο YouTube και ποιες οι καλύτερες εφαρμογές για να κάνεις γιόγκα; 

5 tips που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις yoga!

Εφαρμογές

Glo

Προτείνει μαθήματα βάσει πολλαπλών αναγκών και της προτίμησής σου σε στυλ διδασκαλίας. Προσφέρει, επίσης, έγκαιρες επιμελημένες συλλογές, αρμονικές μελωδίες και 96 προγράμματα από 52 εκπαιδευτικούς. Καθένας από αυτούς τους εκπαιδευτικούς έχει το δικό του προφίλ στην εφαρμογή, ώστε να μπορείς να επιλέξεις ό,τι στυλ και ειδικότητα προτιμάς. Δωρεάν σε iOS και Android με δωρεάν δοκιμή 7 ημερών.

Lotus Yoga 

Δωρεάν σε iOS και Android. Ορισμένα μαθήματα είναι δωρεάν, αλλά τα περισσότερα απαιτούν συνδρομή. Η εφαρμογή αυτή είναι ιδανική για όσους κάνουν γιόγκα ως μορφή σωματικής άσκησης και φυσικής κατάστασης. Ναι, υπάρχουν συλλογές μαθημάτων και προγραμμάτων που εστιάζουν στη χαλάρωση και τον διαλογισμό, αλλά η εφαρμογή είναι πραγματικά καλή στην κατηγοριοποίηση μαθημάτων με βάση τη φυσική επίδραση της γιόγκα: μυϊκούς τόνους, ισορροπία, ευελιξία, καρδιο, κάψιμο λίπους, αθλητικές επιδόσεις.

Yoga Studio 

Το Yoga Studio είναι παρόμοιο με το Lotus Yoga, καθώς προσφέρει επίσης την επιλογή να επιλέξεις τα δικά σου μαθήματα με βάση το στυλ που προτιμάς. Αυτό που το διαφοροποιεί από το Lotus Yoga, ωστόσο, είναι ότι δίνει έμφαση στην υγεία και όχι στην φυσική κατάσταση. Δωρεάν σε iOS και Android με δωρεάν δοκιμή 7 ημερών.

Κανάλια στο YouTube

Yoga with Adrienne 

Είναι ένα από τα πρωτότυπα γιόγκι του YouTube. Προσεγγίζει τη διδασκαλία γιόγκα με ανοιχτό μυαλό και χαλαρωτική φωνή. Παραλείπει την ορολογία και προσαρμόζει τα μαθήματά της σε άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ώστε να είναι κατανοητή σε όλους.

Yoga with Kassandra 

Θα σε ξυπνήσει για τα καλά το πρωί, αλλά και θα σε χαλαρώσει στο τέλος της ημέρας. Το κανάλι αυτό είναι ιδανικό για τεντώματα και ασκήσεις ισορροπίας.

Fightmaster Yoga 

Όπως και η Adrienne, ακολουθεί μια ανοιχτόμυαλη προσέγγιση στη διδασκαλία γιόγκα. Αν είσαι αρχάριος και χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση, μάλλον σου ταιριάζει! Επιπλέον, επικεντρώνεται στην αναπνοή, την ισορροπία και την ευθυγράμμιση. Θα γεμίσεις θετική ενέργεια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

5 αναπάντεχα οφέλη της γιόγκα στην υγεία!

Photo: unplash/Marion Michele

Το άρθρο Τα καλύτερα apps και κανάλια στο YouTube για γιόγκα στο σπίτι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα