6 συνήθειες των 2 λεπτών που θα κάνουν το σπίτι σου να είναι πάντα τακτοποιημένο!

11:19 28/10/2019 - Πηγή: iPop

Αν θέλεις να έχεις πάντα τακτοποιημένο σπίτι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να υιοθετήσεις μερικές συνήθειες των 2 λεπτών που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι!

Αυτά τα γρήγορα tips θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι χωρίς πολλή προσπάθεια. Αρκούν 2 λεπτά απ’ τη μέρα σου για να γλιτώσεις πολύ χρόνο αργότερα και να μην μαζευτούν οι δουλειές!

Οι συμβουλές για τακτοποιημένο σπίτιΕίσοδος

Η είσοδος είναι το πρώτο σημείο του σπιτιού που λερώνει με αποτέλεσμα να μεταφέρει τη σκόνη και τις υπόλοιπες βρωμιές

στο υπόλοιπο σπίτι. Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί ποτέ, αλλά εάν δεν φροντίζεις να είναι καθαρή η είσοδος του σπιτιού, είναι πολύ εύκολο να λερώσει ολόκληρο το σπίτι. Βεβαιώσου ότι όσοι μπαίνουν στο σπίτι αφήνουν τα παπούτσια τους σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο και φρόντιζε να καθαρίζεις το συγκεκριμένο σημείο και γενικά την είσοδο κάθε μέρα. Πίστεψέ μας θα δεις πραγματικά διαφορά!

Μην προχωράς ποτέ με άδεια χέρια

Κάθε φορά που μετακινείσαι από δωμάτιο σε δωμάτιο, να μεταφέρεις πράγματα που είναι αχρείαστα στο δωμάτιο όπου βρισκόσουν. Για παράδειγμα, γιατί να φύγεις απ’ την κρεβατοκάμαρα χωρίς να κουβαλήσεις τις κάλτσες που είναι στο πάτωμα και πρέπει να μπουν στα άπλυτα;

Λογαριασμοί και γράμματα

Ποτέ μην αφήνεις όλους αυτούς τους φακέλους να κυκλοφορούν τριγύρω στο σπίτι. Όσα δεν σου χρειάζονται πέτα τα κατευθείαν κι όσα είναι χρήσιμα βάλτα απλά εκεί που πρέπει να αποθηκευτούν. Έτσι, και θα έχεις τακτοποιημένο σπίτι και δεν θα χάνεις τα σημαντικά χαρτιά!

Δες εδώ hacks για την καθαριότητα που θα σε γλιτώσουν από χρόνο και κόπο! 

Μαγειρική

Αγαπάς τη μαγειρική αλλά κάθε φορά αφήνεις όλα τα σκεύη που χρησιμοποίησες άπλυτα στον νεροχύτη και τα πλένεις -στην καλύτερη περίπτωση- την επόμενη μέρα! Δοκίμασε όσο μαγειρεύεις και περιμένεις να βράσει ή να ψηθεί κάτι, παράλληλα να πλένεις το σκεύος που δεν χρειάζεσαι πια. Θα μαζευτούν λιγότερα άπλυτα στο τέλος και η κουζίνα σου θα φαίνεται σαν να μην μαγείρεψε κανείς!

Ψυγείο

Προσπάθησε να προσέχεις το τι υπάρχει στο ψυγείο σου. Έτσι θα αποφύγεις το να μαζεύεις τρόφιμα που έχουν λήξει ενώ δεν θα χρειάζεται να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ συνεχώς!

Προσοχή στις πετσέτες

Επαναχρησιμοποιείς τις πετσέτες στην κουζίνα και στο μπάνιο; Φρόντιζε να τις απλώνεις σωστά και να μην τις διπλώνεις πάνω στον πάγκο: Αρχικά το σπίτι σου φαίνεται λιγότερο τακτοποιημένο με πετσετάκια παντού κι αφετέρου οι υγρές πετσέτες αποτελούν μεγάλη πηγή βακτηρίων!

Δες έξτρα συμβουλές για τακτοποιημένο σπίτι:

6 γρήγορες συμβουλές για να φαίνεται το σπίτι σου πάντα τακτοποιημένο

Photo: Pixabay

Το άρθρο 6 συνήθειες των 2 λεπτών που θα κάνουν το σπίτι σου να είναι πάντα τακτοποιημένο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα