Τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να επενδύσεις εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος

20:46 2/9/2020 - Πηγή: iPop

Όταν είσαι υπάλληλος, το πρόγραμμά σου καθορίζεται απ’ τον εργοδότη σου, όπως και ο μισθός σου. Μπορεί να δουλέψεις περισσότερο απ’ το ωράριό σου, αλλά δυστυχώς συνήθως αυτό δεν σημαίνει και παραπάνω χρήματα. Απ’ την άλλη, οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν ένα συνεχές δίλημμα: Μπορούν πάντα να δουλέψουν περισσότερες ώρες με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Πρέπει όντως να το κάνουν αυτό; Σύμφωνα με μια νέα

έρευνα για την ευτυχία, υπάρχουν -τουλάχιστον- 3 πράγματα που μπορούν να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους απ’ ό,τι μπορούν τα χρήματα.

Το κλειδί για την εύρεση της σωστής ισορροπίας είναι να θυμάσαι τι πραγματικά κυνηγάς. Τα χρήματα και η επιτυχία από μόνα τους δεν έχουν νόημα. Τα κυνηγάμε όχι επειδή τα πολλά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό ή ένα εντυπωσιακό βιογραφικό είναι εκ φύσεως φοβερά, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι αυτά τα πράγματα θα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και πιο ικανοποιημένους απ’ τη ζωή.

Μέχρι ένα σημείο, υπάρχει μια δόση αλήθειας σ’ αυτό. Όλοι συμφωνούν ότι ένας άνθρωπος με οικονομικά προβλήματα ζει μέσα σ’ ένα άγχος, ενώ τα συναιθήματα θλίψης μπορεί να υπερκαλύψουν άλλα θετικά συναισθήματα.

Αλλά μόλις φτάσεις σε ένα σημείο οικονομικής σταθερότητας, η επιστήμη δείχνει ότι δεν υπάρχει γραμμική σχέση μεταξύ των περισσότερων χρημάτων και της περισσότερης ευτυχίας.

Στην πραγματικότητα, ένα πλήθος μελετών δείχνουν ότι άλλα πράγματα που δεν αφορούν τη δουλειά έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευτυχία μας.

FreepikΤι έδειξε μια νέα έρευνα για την ευτυχία;

Η μελέτη βρήκε τουλάχιστον τρία άλλα πράγματα που συμβάλλουν περισσότερο στην ευτυχία μας απ’ ό,τι τα χρήματα. Είσαι έτοιμος να τα διαβάσεις και να αποφασίσεις να επενδύσεις περισσότερο σ’ αυτά;

Σχέσεις

Η οικονομική κατάσταση στη Λατινική Αμερική είναι πολύ χειρότερη απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Αμερική. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής αναφέρουν ότι είναι πολύ πιο χαρούμενοι.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η απάντηση είναι οι σχέσεις. Η λατινοαμερικάνικη κουλτούρα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο να είσαι εκεί για τα αγαπημένα σου πρόσωπα και ακόμη και μερικές φορές να βάζεις στην άκρη τις προτιμήσεις σου για να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν καταναγκασμός, αλλά αυτοί οι στενοί δεσμοί φαίνεται πως κάνουν εξαιρετική δουλειά.

 Άσκηση

Πολλοί επιτυχημένοι και πλούσιοι άνθρωποι κάθονται στο γραφείο μέχρι αργά το βράδυ και θυσιάζουν συχνά την σωματική τους υγεία για την επίτευξη των στόχων τους.

Όμως, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και γυμνάζονται τακτικά είναι πιο ευτυχισμένοι. Μάλιστα, μια μελέτη του Yale είχε δείξει πως η τακτική άσκηση σε κάνει να νιώθεις τόσο καλά σαν να είχες επιπλέον 25 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο!

Unsplash/Gian CesconΛιγότερες μετακινήσεις

Μπορεί να ονειρεύεσαι ένα μεγάλο σπίτι στα προάστια, όμως, μάλλον η ευτυχία σου κινδυνεύει απ’ την απόσταση. Σύμφωνα με τη μελέτη, κάθε επιπλέον 20 λεπτά που προσθέτεις στις μετακινήσεις σου, σε κάνουν να χάνεις τόση ευτυχία όση θα έχανες εάν υποβαλλόσουν σε μείωση μισθού κατά 19%!

Allef Vinicius/ Unsplash

Το μάθημα εδώ δεν είναι ότι κάποια συγκεκριμένη πορεία ζωής ή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι κατάλληλη για όλους. Όμως, είναι μια υπενθύμιση από την επιστήμη να σκέφτεσαι περισσότερο τις επιλογές σου. Είναι πολύ εύκολο να συνεχίσεις να κυνηγάς ακόμα ένα ευρώ, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν πως θα πρέπει να επενδύσεις περισσότερο σε πράγματα που θα σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Υπάρχει ένα πράγμα που σε κάνει πιο ευτυχισμένη απ’ τα χρήματα!

Photo: Pexels

Το άρθρο Τα 3 πράγματα στα οποία πρέπει να επενδύσεις εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα