Το σκυλάκι σου μεγάλωσε; Όσα πρέπει να προσέχεις!

17:06 2/9/2020 - Πηγή: iPop

Μεγάλωσες και μαζί με εσένα μεγαλώνει και το σκυλάκι σου. Για την ακρίβεια δεν είναι πια σκυλάκι, αφού δεν πρέπει να ξεχνάς πως έχεις έναν υπερήλικα σκύλο.

Και δεν στο λέμε για να στεναχωρηθείς, αλλά γιατί πρέπει να ‘χεις κατά νου κάποια σημαντικά πράγματα. Μπορεί να θυμάσαι πόσα χρόνια τον έχεις συντροφιά και θες να δακρύσεις. Μην το κάνεις! Πρέπει να είσαι κι εσύ από την πλευρά σου ώριμος για να αντιμετωπίσεις σωστά τον υπερήλικα σκύλο σου, αφού πλέον μεγάλωσε κι έχει κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες.

Τι πρέπει να προσέχεις
αν έχεις ένα υπερήλικα σκύλο;

Τα δόντια του

Ο χρόνος φθείρει τα δόντια και των σκυλιών, όπως ακριβώς και των ανθρώπων. Γι’αυτό πρέπει να φροντίζεις την στοματική υγεία του σκύλου σου και να του βουρτσίζεις τα δόντια συχνά.

Το σκυλάκι σου έχει γεράσει; Αυτό είναι το check up που του χρειάζεται! 

Τους πόνους

Αν δεις ότι σκύλος σου φαίνεται ότι πονάει μην το αμελείς. Ακόμα και ένα πονάκι μπορεί να υποδηλώνει κάτι άσχημο και οφείλεις να έχεις συνέχεια το νου σου.

Freepik

Πόσο συχνά κάνει την ανάγκη του

Ο υπερήλικας σκύλος μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στο πεπτικό του σύστημα ευκολότερα από έναν νεότερο σκύλο. Πρέπει, λοιπόν, να θυμάσαι και να παρατηρείς αν άλλαξε συνήθειες σε αυτόν τον τομέα.

Το βάρος του

Τα κόκκαλα με τον χρόνο είναι πιο ευαίσθητα και αν ο σκύλος σου παχύνει μπορεί να τα επιβαρύνει και τους δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Freepik

Πληγές που δεν θεραπεύονται εύκολα 

Τα σκυλιά τραυματίζονται ή χτυπάνε με μεγάλη ευκολία και γι΄αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Παρόλα αυτά, εάν έχεις παρατηρήσει μια πληγή που δεν θεραπεύεται ή μια περιοχή στο σώμα του, που φαίνεται ανεξήγητα πρησμένη, θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείς στον κτηνίατρο σου.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις τώρα που ο σκύλος σου μεγάλωσε;Θα πρέπει να γίνονται τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο.Θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί, για την πρόληψη τυχόν ασθενειών.Θα πρέπει να βοηθήσεις τον σκύλο σου να διατηρεί ένα φυσιολογικό (ανάλογα με τη ράτσα του) βάρος και να μέτρια άσκηση (ανάλογα με τις δυνατότητές του).Να του δίνεις πολλή αγάπη, γιατί οι σκύλοι σε μεγαλύτερη ηλικία είναι πιθανότερο να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Ποια είναι η σωστή διατροφή για έναν μεγάλο σε ηλικία σκύλο;

Photo: unsplash/JC Gellidon

Το άρθρο Το σκυλάκι σου μεγάλωσε; Όσα πρέπει να προσέχεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα