Η πολύχρωμη πρωτεύουσα των Κυκλάδων όπως δεν την έχεις ξαναδεί!

16:26 2/9/2020 - Πηγή: iPop

Όταν λέμε πρωτεύουσα των Κυκλάδων δεν μπορούμε να εννοούμε κάτι άλλο πέρα από την Ερμούπολη της Σύρου, τον πολύχρωμο προορισμό που αξίζει για λίγο την προσοχή σου. 

Η Σύρος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων με ένδοξη ιστορία και μοναδικά αξιοθέατα. Παίρνοντας το πλοίο απ’ τον Πειραιά θα βρεθείς εκεί σε λιγότερο από 4 ώρες – τίποτα ιδιαίτερο αν σκεφτείς πόσες ώρες κάνεις για να πας σε άλλα νησιά – και θα μαγευτείς με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, την εκπληκτική αρχιτεκτονική,

τις υπέροχες ακτές και τα παραδοσιακά προϊόντα.

Η Σύρος είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί των Κυκλάδων και στο παρελθόν γνώρισε εντυπωσιακή πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη. Πρωτεύουσα και λιμάνι είναι η Ερμούπολη, μια πανέμορφη, αρχοντική πόλη, που όμοιά της δε θα βρεις σε κανένα άλλο νησί της Ελλάδας! Τα νεοκλασικά κτίρια, τα επιβλητικά αρχοντικά και η ζωντάνια της θα σε γοητεύσουν. Φυσικά και αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των υπόλοιπων πλεονεκτημάτων που έχει η Σύρος είναι και ένα οικονομικό νησί που δε θα σε βγάλει εκτός budget.

Πριν το καράβι πιάσει λιμάνι, θα διακρίνεις στον απέναντι βράχο τον μοναχικό Άγιο Δημήτριο να βιγλίζει το μανιασμένο πέλαγο, όπως θα έλεγε ο Γιάννης Ρίτσος. Στη θέα της εκκλησιάς το καράβι θα σφυρίξει τρεις φορές και τότε ο άγιος θα «απαντήσει» χτυπώντας την καμπάνα. Ο τοπικός θρύλος θέλει τη «στιχομυθία» τους να γίνεται προς τιμήν ενός ναυαγού βαρκάρη, που, ακολουθώντας τον ήχο από τις καμπάνες, κολύμπησε στη στεριά και σώθηκε. Εγώ πάλι θέλω να πιστεύω πως, σαν φιλόξενος νοικοκύρης παλαιάς κοπής, ο Άγιος Δημήτριος σπεύδει να χαιρετήσει τον επισκέπτη – για να αφήσει κατόπιν τις «οικοδέσποινες» να συστηθούν καθώς το πλοίο θα μπαίνει στο λιμάνι: η μεσαιωνική Άνω Σύρος στα αριστερά και η νεοκλασική Ερμούπολη στα δεξιά, σαν δύο κυρίες εποχής που σου ανοίγουν το σπιτικό τους. Και ενώ τις υπόλοιπες Κυκλάδες το Φθινόπωρο τις πιάνει η εσωστρέφεια, ετούτες οι δύο αρχόντισσες φορούν τα καλά τους και βγάζουν το φοντάν.

Η Σύρος είναι ένα πραγματικό στολίδι! Αν βρεθείς εκεί, λοιπόν, μην χάσεις την ευκαιρία να την ανακαλύψεις, έχει πολλά να σου δείξει απ’ την ομορφιά της!

Δες το βίντεο των Up Stories με την πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων από ψηλά: 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Ανακάλυψε το νησί των κοχυλιών μέσα από 5 tips!

Το άρθρο Η πολύχρωμη πρωτεύουσα των Κυκλάδων όπως δεν την έχεις ξαναδεί! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα