Συνταγή με 5 υλικά: Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι, φακές και κάρυ

14:51 23/1/2021 - Πηγή: iPop

Σαββατοκύριακο κι έχουμε ανάγκη από ένα δυναμωτικό και θρεπτικό φαγητό. Μπορεί να έχουμε περισσότερο χρόνο, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε όλη μέρα στην κουζίνα. Γι’ αυτό βρήκαμε μια πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή με 5 υλικά: Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι, φακές και κάρυ.

Παίρνουμε ένα κουνουπίδι, το αναμειγνύουμε με κόκκινες φακές, κάρυ και και χυμό λεμονιού κι έχουμε μια ζεστή, καυτερή σούπα, ό,τι πρέπει για το κρύο!

Τα υλικά για τη βελουτέ σούπα με κουνουπίδι:1 κουνουπίδι1½ κουταλιά της σούπας λάδι150g κόκκινες φακές3 κουταλιές της
σούπας κάριΧυμό από ½ λεμόνι(Προαιρετικά) 2 κουταλιές της σούπας μάραθο (σπόροι)

Μια σούπα με καρύδα και αρακά είναι ό,τι πρέπει για το κρύο

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το κουνουπίδι και κόβουμε το κεφάλι σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε το 1/4 απ’ το κουνουπίδι με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τον μάραθο (εάν βάλουμε) και αφήνουμε στην άκρη.Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς αέρα. Βάζουμε ½ κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις φακές,το υπόλοιπο κουνουπίδι και τον υπόλοιπο μάραθο.Προσθέτουμε το κάρυ και 1 λίτρο νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να μαγειρευτούν οι φακές.Εν τω μεταξύ, ψήνουμε στον φούρνο το κουνουπίδι που είχαμε αφήσει στην άκρη για 20 λεπτά. Χτυπάμε το μείγμα της σούπας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσει, το επιστρέφουμε στο σκεύος για να ζεσταθεί, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό εάν είναι πολύ παχύρρευστο. Προσθέτουμε το τραγανό κουνουπίδι και απολαμβάνουμε!

Tip: Ο μάραθος μπορεί να είναι στα προαιρετικά υλικά αλλά δίνει πολύ άρωμα κι εμείς προτείνουμε να το προσθέσεις στη σούπα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή με 5 υλικά: Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι, φακές και κάρυ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα