Συνταγή για το πιο ξεχωριστό νηστίσιμο κέικ που μπορείς να απολαύσεις την Μεγάλη Εβδομάδα

17:00 17/4/2022 - Πηγή: iPop

Ψάχνεις κάτι ιδιαίτερο για να συνοδεύσεις τον καφέ σου την Μεγάλη Εβδομάδα; Αυτή η συνταγή για νηστίσιμο κέικ με κολοκύθι είναι ό,τι χρειάζεσαι. Πάρε τα vegan υλικά σου και ξεκίνα την μαγειρική!

Φέτος το τσουρέκι μας τρώγεται και τη Μεγάλη Εβδομάδα! Είναι αφράτο και 100% νηστίσιμο

Συνταγή για νηστίσιμο κέικ με κολοκύθι: Υλικά80 γραμμάρια vegan
βούτυρο, μαλακωμένο175 γρ άχνη ζάχαρη2 λεμόνια, ξύσμα, 1 χυμό100ml φυτικό γάλα 100 γρ αμύγδαλα αλεσμένα175 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ175 γρ κολοκυθάκια χοντροτριμμένα

Για το γλάσο
200 γρ ζάχαρη άχνη

Πεντανόστιμα, νηστίσιμα pancakes με 5 υλικά, χωρίς αλεύρι!

Πώς να φτιάξεις συνταγή για νηστίσιμο κέικ με κολοκύθι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε μια φόρμα 900 γρ. Χτυπάμε μαζί το vegan βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και χτυπάμε σιγά σιγά να ενωθούν. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μαζί με το τριμμένο κολοκυθάκι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε με κουτάλι το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί (θα είναι αρκετά πηχτό). Ψήνουμε για 55-60 λεπτά μέχρι να βγει καθαρό ένα σουβλάκι που βάζουμε στη μέση. Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί.

Για να φτιάξουμε το γλάσο, κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού αν χρειάζεται, ½ κουταλάκι του γλυκού τη φορά, μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή συνοχή. Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα και το περιχύνουμε με το γλάσο, αφήνοντάς το να στάξει από τα πλαϊνά. Αφήνουμε να δέσει για 20-30 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για το πιο ξεχωριστό νηστίσιμο κέικ που μπορείς να απολαύσεις την Μεγάλη Εβδομάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνταγή, Μεγάλη Εβδομάδα,syntagi, megali evdomada