4 πιθανοί λόγοι που το δέρμα σου είναι σε… “έξαρση” αυτήν την περίοδο

20:15 16/4/2022 - Πηγή: iPop

Περίμενες ότι το δέρμα σου όταν δεν βάφεσαι ιδιαίτερα, θα ξεκουραστεί, θα αναπνεύσει και θα είναι πιο λαμπερό. Όμως, αυτό δεν συνέβη. Γιατί; 4 πιθανοί λόγοι που το δέρμα είναι σε έξαρση. 

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το δέρμα είναι σε έξαρση ακόμα και τις περιόδους που δεν βάφεσαι, ούτε χρησιμοποιείς ένα σωρό προϊόντα.

Κάνεις το απαραίτητο skincare αλλά και πάλι, το δέρμα σου δεν συμμορφώνεται. Από κοκκινίλες μέχρι και σπυράκια κι εσύ αναρωτιέσαι το γιατί!

4 πιθανοί λόγοι που το δέρμα είναι σε έξαρσηΑλλαγές στη διατροφή

Αν τρως συνεχώς επεξεργασμένες τροφές, γαλακτοκομικά και

υδατάνθρακες, τότε αυτή η αλλαγή στη διατροφή σου μπορεί να είναι ο ένοχος για τα σπυράκια.

Έρευνες έδειξαν ότι οι δίαιτες πλούσιες σε ζάχαρη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή και γι΄αυτό είναι σημαντικό να προσέχεις τη διατροφή σου, να τρως περισσότερα τρόφιμα ολικής αλέσεως, λαχανικά και φρούτα.

Εκτός από αυτό που τρως, μπορεί να ευθύνεται κι αυτό που πίνεις. Η κατανάλωση αλκοόλ κάνει το δέρμα σου πιο επιρρεπές σε κοκκινίλες και φλεγμονές, ενώ προκαλεί αφυδάτωση.

Αλλαγές στη γυμναστική

Ίσως δεν κάνεις τόσο γυμναστική όσο έκανες πριν τον κορονοϊό κι αυτό επηρεάζει το δέρμα σου. Η μείωση στα επίπεδα της δραστηριότητας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα.

Κι αυτή η μείωση με τη σειρά της κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο θαμπό. Ποια είναι η λύση; Περισσότερη γυμναστική!

Τι συμβαίνει όταν δεν βάζεις makeup για μια ημέρα, μια εβδομάδα ή έναν μήνα

Ποιότητα του αέρα

Είτε κάθεσαι διαρκώς με το AC, είτε υπάρχει μια υγρασία στον χώρο… η ποιότητα του αέρα επηρεάζει την επιδερμίδα σου, ερεθίζοντάς την.

Και γι΄αυτό είναι σημαντικό να περιποιείσαι το δέρμα σου με serum και ενυδατικές κρέμες αλλά και να αερίζεις πολύ καλά τον χώρο. Ο αερισμός του χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για τα μικρόβια.

Άγχος

Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο στην κατάσταση του δέρματος και το άγχος είναι ο κύριος ένοχος για τα σπυράκια και τις κοκκινίλες. Αν αγχώνεσαι για την επόμενη μέρα με όλα αυτά που ζούμε, τότε το δέρμα σου επηρεάζεται.

Το άγχος οδηγεί σε υπερβολικά επίπεδα κορτιζόλης και υπερπαραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών, τα οποία αυξάνουν τη φλεγμονή στο δέρμα και επιδεινώνουν τις φλεγμονώδεις παθήσεις. Το άγχος έχει επίσης συνδεθεί με την αύξηση της παραγωγής ελαίων στο δέρμα, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακμή.

Μήπως να ξεκινήσεις να κάνεις διαλογισμό;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4 πιθανοί λόγοι που το δέρμα σου είναι σε… “έξαρση” αυτήν την περίοδο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα