Μήπως όταν καθαρίζεις το σπίτι στην πραγματικότητα το κάνεις πιο βρώμικο; Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε

16:00 17/4/2022 - Πηγή: iPop

Τι μπορεί να πάει τόσο λάθος όταν ξεκινάς να καθαρίσεις το σπίτι σου; Περισσότερα απ’ όσα μπορείς να φανταστείς. Είναι αλήθεια ότι ορισμένες κοινές συνήθειες καθαρισμού θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αφήνοντας πίσω βακτήρια, σκόνη και βρωμιά δημιουργείται περισσότερη δουλειά την οποία θα κληθείς να κάνεις αργότερα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα και στην πραγματικότητα κάνουν το σπίτι μας πιο βρώμικο απ’ ότι πριν.

Τα λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις την τηλεόρασή σου και μπορεί να ευθύνονται για τις βλάβες

της

Λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα και εξαπλώνουν την βρωμιά παντού!

Χρησιμοποιείς τα ίδια βρώμικα αντικείμενα

Η ρουτίνα καθαρισμού μας είναι τόσο καλή όσο και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε. Πριν ξεκινήσεις, βεβαιώσου ότι τα ίδια τα εργαλεία καθαρισμού είναι σε καλή κατάσταση για να αποφύγεις τη διάδοση βακτηρίων, βρωμιάς και σκόνης σε όλο το σπίτι. Πλύνε συχνά τα πανιά καθαρισμού, τις βούρτσες καθαρισμού και τις κεφαλές σφουγγαρίστρας και απολύμανε τα μικροβιακά αντικείμενα όπως οι βούρτσες τουαλέτας μετά από κάθε χρήση. Άδειασε την ηλεκτρική σκούπα μόλις γεμίσει και άλλαζε ή πλύνε συχνά το φίλτρο για βέλτιστη απόδοση.

Τρίβεις τους λεκέδες

Οι λεκέδες απαιτούν συχνά γρήγορη δράση αλλά εάν το πρώτο σου ένστικτο είναι να ξεκινήσεις το τρίψιμο, είναι πιθανό να επιδεινώσεις το πρόβλημα. Το τρίψιμο ενός λεκέ μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωσή του, να τον σπρώξει βαθύτερα μέσα στο υλικό ή ακόμα και να καταστρέψει τις ίνες. Πάντα να σκουπίζεις τους λεκέδες με ένα καθαρό λευκό πανί για να τραβήξει τα υπολείμματα και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια μέθοδο αφαίρεσης λεκέδων που είναι κατάλληλη για το υλικό.

Σκουπίζεις τις επιφάνειες πολύ γρήγορα

Τα απολυμαντικά χρειάζονται χρόνο για να λειτουργήσουν, επομένως η υπομονή είναι το κλειδί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιφάνεια πρέπει να είναι εμφανώς υγρή για αρκετά λεπτά για να εξαλειφθούν αποτελεσματικά τα μικρόβια. Να διαβάζεις πάντα την ετικέτα του προϊόντος για να προσδιορίσεις τον συνιστώμενο χρόνο για απολύμανση.

To TikTok σου δείχνει πώς να καθαρίσεις σημεία και αντικείμενα του σπιτιού σου που δεν φανταζόσουν ότι θέλουν καθάρισμα

Καθαρίζεις τις επιφάνειες με σφουγγάρι

Σκέψου το δύο φορές πριν πιάσεις το σφουγγάρι για να σκουπίσεις τους πάγκους. Τα σφουγγάρια κουζίνας είναι γνωστό ότι φιλοξενούν βακτήρια, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες επιφάνειες καθώς καθαρίζεις. Για να αποφύγεις τη διάδοση μικροβίων, χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες για να σκουπίσεις τις επιφάνειες ή να απολυμαίνεις τα σφουγγάρια σου τακτικά και να τα αντικαθιστάς περίπου μία φορά το μήνα.

Καθαρίζεις από κάτω προς τα πάνω

Μην ξεκινάς από το πάτωμα! Καθώς καθαρίζεις άλλες περιοχές, ψίχουλα, σκόνη και υπολείμματα μπορεί να πέσουν στο πάτωμα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να σκουπίσεις με ηλεκτρική σκούπα ή να καθαρίσεις δύο φορές. Αντίθετα, ξεκίνησε από την κορυφή του δωματίου και κατέβα, ώστε να μπορείς να πιάσεις τα πάντα με μία κίνηση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Μήπως όταν καθαρίζεις το σπίτι στην πραγματικότητα το κάνεις πιο βρώμικο; Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα