Συνταγή για Tamagoyaki ή αλλιώς η ιαπωνική ομελέτα!

14:30 4/10/2019 - Πηγή: iPop

Την ομελέτα την ξέρεις… Ίσως με όλους τους συνδυασμούς που μπορεί να φτιαχτεί. Αλλά δεν ξέρεις την ιαπωνική ομελέτα! Στην Ιαπωνία, η ομελέτα γίνεται αλλιώς και εμείς δοκιμάσαμε τη συνταγή τους.

Η ομελέτα τους διαφέρει απ’ την κλασική ομελέτα σε ορισμένα σημεία που κάνουν όντως τη διαφορά. Είναι αφράτη, πεντανόστιμη ενώ μπορείς να κάνεις κι ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα! Θα τη δοκιμάσεις;

Τα υλικά για την ιαπωνική ομελέτα:

Υλικά για 2 μερίδες

4 αυγά2 κ.γλ. ζάχαρηΑλατοπίπερο1 κ.γλ. σάκε (προαιρετικά)80
ml ζωμό της επιλογής σου ή dashiΛίγο λάδι

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις ομελέτα σε κούπα, έτοιμη μέσα σε 5 λεπτά!

Πώς θα φτιάξεις την ιαπωνική ομελέτα;Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το σάκε, τον ζωμό και λίγο αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε καλά.Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά, σε μέτρια θερμοκρασία.Βάζουμε το 1/6 του μείγματος στο τηγάνι και μόλις είναι έτοιμο το αυγό, το τυλίγουμε με γρήγορες κινήσεις.Βάζουμε το ρολό στην άκρη του τηγανιού και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο, βάζοντάς το σιγά σιγά σε μικρές ποσότητες.Κάνουμε την ίδια διαδικασία ρολάροντας τη μια στρώση πάνω απ’ την άλλη.Κόβουμε την ομελέτα στα δύο και μπορούμε να την περάσουμε από καλαμάκι, για ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα.Σερβίρουμε με συνοδευτικό της επιλογής μας ή με ρύζι ατμού και σόγια, όπως οι Γιαπωνέζοι!

Δες μια ακόμα συνταγή με ομελέτα:

Ομελέτα μέσα σε πιπεριά έχεις δοκιμάσει; Ήρθε η ώρα!

Το άρθρο Συνταγή για Tamagoyaki ή αλλιώς η ιαπωνική ομελέτα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
ιαπωνικη ομελετα
Τυχαία Θέματα