Αλλαγές στα πτυχία: Πιο γρήγορη η αναγνώριση τίτλων κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων

Την «εξπρές» αναγνώριση των πτυχίων κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η τροπολογία που κατατέθηκε προς επεξεργασία στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο προκειμένου να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Με την τροπολογία αναμένεται να δημιουργηθεί ένα πιο ευέλικτο σχήμα για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας που θα προχωρά ταχύτερα τις διαδικασίες.

Σε συνέντευξή της στον Realfm

η Νίκη Κεραμέως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Περνάμε τώρα διάταξη, θα μπει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, που αφορά στην επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Και το λέμε αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να καταργήσει αυτή την ισοδυναμία. Γενικότερα θεσμοθετούμε με επείγοντα τρόπο διατάξεις, οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν μια μεγαλύτερη ελευθερία στα πρωτοβάθμια ιδρύματα. Και το λέω αυτό με αφορμή διατάξεις που περνάμε και για μεταπτυχιακά προγράμματα σε δημόσια πανεπιστήμια» πρόσθεσε.

«Διατάξεις που απελευθερώνουν τα μεταπτυχιακά, που θα φέρουν κόσμο πίσω από άλλες χώρες γιατί ξέρετε δεν χάνουμε μόνο φοιτητές, χάνουμε και καθηγητές» τόνισε. «Να δώσουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια τον χώρο, την ελευθερία που τους αρμόζει» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με τη νέα ρύθμιση θα μπορούν να αναγνωρίζονται πτυχία από χώρες εκτός ΕΕ και οι απόφοιτοι θα μπορούν να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ωστόσο, ό,τι ίσχυε για το Δημόσιο, θα συνεχίσει να ισχύει και τώρα και δε θα μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ οι πτυχιούχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα