Η θετική επίδραση της ασπιρίνης που κανείς δεν περίμενε!

12:14 4/10/2019 - Πηγή: iPop

Η ασπιρίνη χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από διάφορους πόνους και για τη μείωση της φλεγμονής. Ωστόσο, μια έρευνα αποκάλυψε την θετική επίδραση της ασπιρίνης που κανείς δεν περίμενε. 

Πιο συγκεκριμένα, μια νέα μελέτη και μάλλον η πρώτη που έρχεται σε ένα τέτοιο συμπέρασμα αποκάλυψε μια θετική επίδραση της ασπιρίνης που κανείς δεν είχε εντοπίσει πιο πριν.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAIDs), όπως η ασπιρίνη, μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη λειτουργία

των πνευμόνων. Η έρευνα, που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, είναι η πρώτη που παρουσιάζει τέτοια στοιχεία.

Προκειμένου να φτάσουν σε αυτά τα συμπεράσματα, ομάδα των ερευνητών ανέλυσε τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από 2.280 άνδρες με μέσο όρο ηλικίας 73 ετών από την περιοχή της Βοστόνης. Κάθε άνθρωπος έκανε πολλαπλές εξετάσεις για τη μέτρηση της πνευμονικής λειτουργίας και της συνολικής υγείας του.

Στην έρευνα αξιολογήθηκε και εξετάστηκε η σχέση μεταξύ των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στους πνεύμονες και τη λειτουργία τους, η χρήση NSAID (ασπιρίνη) και τα σωματιδιακά (PM) / μαύρα επίπεδα άνθρακα στη Βοστόνη. Επίσης εξετάστηκαν και άλλοι παράγοντες, όπως το ιατρικό ιστορικό κάθε ατόμου και το αν ήταν ή όχι καπνιστής.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η χρήση οποιουδήποτε NSAID μείωσε την αρνητική επίδραση του ΡΜ στην πνευμονική λειτουργία σχεδόν στο μισό. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν συνεπές και στις τέσσερις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της μελέτης, που κυμαίνονταν από τα επίπεδα ΡΜ που συλλέχθηκαν την ίδια μέρα που έγινε ο έλεγχος των πνευμόνων μέχρι και 28 ημέρες πριν από το test.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη έρευνα έπαιρναν ασπιρίνη, οπότε οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν πως τα συμπεράσματά τους αφορούν κυρίως την ασπιρίνη.

Η απίστευτη σύνδεση της ασπιρίνης με τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο!

Και πώς βοηθά ακριβώς η ασπιρίνη;

Με ποιο τρόπο η ασπιρίνη ωφελεί τη λειτουργία των πνευμόνων και τους προστατεύει με κάποιον τρόπο; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι βοηθά στην ανακούφιση της φλεγμονής που προκαλείται από την έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Και μπορεί η ασπιρίνη να μας προστατεύει, ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση μας στην ατμοσφαιρική ρύπανση που συνδέεται με ένα σωρό δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, από καρκίνο μέχρι και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Εκτός του ότι θα πρέπει να ληφθούν πολλά και σοβαρά μέτρα, αξίζει να σημειωθεί πως μια προηγούμενη μελέτη έδειξε ότι οι βιταμίνες Β μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Μύθοι και αλήθειες για τα φάρμακα που παίρνεις

Photo: Pixabay

Το άρθρο Η θετική επίδραση της ασπιρίνης που κανείς δεν περίμενε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα