Συνελήφθη ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία

11:55 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Συνελήφθη από τις αρχές της Βολιβίας ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας του μοιραίου αεροπλάνου που μετέφερε την βραζιλιάνικη ομάδα Chapecoense.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, η τραγωδία που συνέβη στην Κολομβία, που στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους, ανάμεσά τους, την βραζιλιάνικη ομάδα Chapecoense, μιας ομάδας δημοσιογράφων, και των πιλότων, απασχόλησε ιδιαίτερα τα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο πτέραρχος, Γκουστάβο Βάργκας, κρατείται στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της συντριβής. Υπενθυμίζεται ότι

το αεροσκάφος της μικρής αεροπορικής εταιρείας LaMia μετέφερε την ομάδα στην Κολομβία όταν έμεινε από καύσιμα.

Η αξιωματούχος, Σήλια Καστέδο, από τη Βολιβία δήλωσε ότι προειδοποίησε, πριν από την πτήση τον πιλότο, ότι θα καύσιμα δεν θα επαρκούσαν, ώστε το αεροπλάνο να φτάσει στον προορισμό του. Η ίδια, αυτή τη στιγμή έχει καταφύγει στη Βραζιλία και ζητά άσυλο τονίζοντας ότι απειλείται η ζωή της.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός της Βολιβιανής Κυβέρνησης, σχολιάζοντας της δηλώσεις της Καστέδο για τις απειλές που δέχεται σε βάρος της ζωής της, κάλεσε τις αρχές της Βραζιλίας και τόνισε ότι θα πρέπει να την εκδώσουν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

Αυτό που έκανε είναι πολύ σοβαρό. Είναι ένας τρόπος να ξεφύγει απ’ τη Δικαιοσύνη

Παράλληλα, σε μια ιδιαίτερη αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Βολιβίας, Ρέιμι Φερέιρα, ο οποίος δήλωσε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του πιλότου του μοιραίου αεροπλάνου, Μιγκέλ Κιρόγκα, για λιποταξία.

Ο Μιγκέλ Κιρόγκα έλαβε επαγγελματική κατάρτιση από το κράτος, το οποίο σημαίνει ότι επένδυσε σ’ αυτόν. Αν λάβουμε υπόψη ότι το κόστος των σπουδών ανέρχεται περίπου στα 50.000 δολάρια, τότε το κράτος απώλεσε χρήματα εξαιτίας της αποχώρησής του από την Πολεμική Αεροπορία

Αναφερόμενος στον πιλότο, ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε:

Ο Κιρόγκα έπρεπε να συμπληρώσει συγκεκριμένα χρόνια προϋπηρεσίας πριν αποχωρήσει από την αεροπορική βάση. Γι’ αυτό το λόγο υπήρξαν νομικές ενέργειες απ’ την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του κράτους

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία- Μόνο 5 οι επιζώντες (Photos-Videos)

photo: REUTERS/PAULO WHITAKER

The post Συνελήφθη ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα