Αποκαλύψεις Χριστόφια: Το δάνειο που είχε ζητήσει από τον Πούτιν και οι συμβουλές στον Τσίπρα

11:10 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε αποκαλύψεις προέβη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης του το βράδυ της Τρίτης ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Όπως τόνισε είχε ζητήσει δάνειο από τον Πούτιν, αλλά και επίσης είχε δώσει και αρκετές συμβουλές στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δ.Χριστόφιας έκανε ειδική αναφορά στις προηγούμενες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ενώ παράλληλα μίλησε για τις σχέσεις Κύπρου

– Ρωσίας.

Το δάνειο που είχε ζητήσει από τον Ρώσο Πρόεδρο:

Ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σημείωσε ότι είχε ζητήσει επίμονα αλλά και επανειλημμένα από τον Β. Πούτιν να παραχωρήσει στην Κύπρο δάνειο ύψους 5 με 7 δισ. το οποίο θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Δ. Χριστοφιάς δήλωσε συγκεκριμένα ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες, κατά τις οποίες έλεγε στον Πρόεδρο της Ρωσίας «εγγυώμαι, ότι τα επόμενα 50 χρόνια οι Κύπριοι θα ευλογούν την Ρωσία, όποιος κι αν είναι Πρόεδρος της δημοκρατίας» ενώ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν είπε «όχι» και σημείωσε «νομίζω έσφαλε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κακοφανεί στους ταγούς της Ε.Ε. ένεκα οικονομικών συμφερόντων, του έκαναν το Κίεβο, του έκαναν την Ουκρανία, και στο τέλος της ημέρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και του επέβαλαν και τιμωρητικά μέτρα».

Οι προειδοποιήσεις στον Πρωθυπουργό:

Κάνοντας ειδική αναφορά στον Πρωθυπουργό της χώρας ο πρώην Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε, πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί την Κύπρο είχαν συζήτηση διάρκειας περίπου 40 λεπτών.

Στη συζήτηση τους σημείωσε ότι είχε δώσει τις συμβουλές του και του είχε πει «είναι δουλειά δική σου τι θα κάνεις, να προσέχεις».

Για το Κυπριακό και τον Ερντογάν:

Ο Δ. Χριστοφιάς διατύπωσε τον φόβο του για το Κυπριακό εξηγώντας πως με τη φόρα που έχει πάρει ο Τούρκος Πρόεδρο είναι πιθανό «να πνιγούμε όλοι στο τέλος».

Παράλληλα, εξήγηση ότι σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, θεωρεί πως ο Ερντογάν «μπορεί να μπει στον πειρασμό της προσάρτησης της κατεχόμενης Κύπρου» και πρόσθεσε:

«Το φοβόμαστε, παρόλο που ελέχθησαν πολλές φορές τέτοιου είδους απειλές, οι οποίες μπορεί να στέκουν, να έχουν στήριγμα αυτές οι απειλές, όμως γι’ αυτό εμείς τονίζουμε, έχοντας υπόψη μια ανάλυση γενικότερη στην οποία αναφέρθηκα προηγούμενα, ότι τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε λύση στο Κυπριακό, διότι κανείς δεν αποκλείει, από τη φόρα που πήρε ο Ερντογάν, να πνιγούμε όλοι στο τέλος»,

Για τον Ακιντζί:

«Ο Ακιντζί είπε κάποτε ότι η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να είναι διχοτομημένη, αλλά είναι και τόσο μεγάλη, όσο είναι για να θρέψει τα παιδιά της αν επανενωθεί, και να ζήσουν ευτυχισμένοι. Αυτό το κρατάμε. Θέλω να πιστεύω ότι τούτη η ρήση, του Μουσταφά Ακιντζί είναι πεποίθησή του και πρέπει να την αξιοποιήσουμε» δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου.

Ο Δ. Χριστόφιας απάντησε και στην κατηγορία ότι ανέλαβε την Κύπρο με πλεόνασμα και την παρέδωσε με οικονομικό έλλειμμα λέγοντας «όλος ο κόσμος που είχε πλεονάσματα βρέθηκε με ελλείμματα ένεκα της κρίσης» και σημείωσε «είχαμε και απρόβλεπτα έξοδα».

Πυρά κατά του Ντράγκι:

Ο Δημήτρης Χριστόφιας έστρεψε τα πυρά του κατά του Ντράγκι κατηγορώντας τον πως «αγρόν ηγόρασε» και λέγοντας «Δεν άσκησε κανέναν έλεγχο όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωνε δημόσια “Παύλο, βρισκόμαστε μπροστά σε ληστεία τω τραπεζών και το πρόβλημα της οικονομίας μας είναι το τραπεζικό πρόβλημα”, μόνο κατάρες δεν του έβαλε».

The post Αποκαλύψεις Χριστόφια: Το δάνειο που είχε ζητήσει από τον Πούτιν και οι συμβουλές στον Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα