Νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ- Ζητά από τα ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές

11:49 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Νέες απαιτήσεις του σχετικά με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει το ΔΝΤ. Όπως επισημαίνεται σε σχετικό e-mail που είδε το φως της δημοσιότητας το Ταμείο ζητάει από την Κυβέρνηση στο άμεσο χρονικό διάστημα να νομοθετήσει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Έθνους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

για να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση και να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση έστειλε ένα email στην Αθήνα στο οποίο ζητά αιφνιδιαστικά την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ταμείο την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου χωριστά από τους άλλους Θεσμούς προώθησε ένα email στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου στη χώρα μας ζητώντας να νομοθετήσει εντός του Δεκεμβρίου το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων και τις 52 Κυριακές που έχει ο χρόνος.

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ;

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να ήταν αρνητική, διευκρινίζει το σχετικό άρθρο. Παράλληλα, σημειώνεται ότι το ΥΠΟΙΚ να προτάσσει ως προϋπόθεση τον καθορισμό ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, βάσει των οποίων θα χαρακτηρίζεται μια περιοχή τουριστική.

Επίσης, στις εν λόγω περιοχές, το αρμόδιο Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι εναπόκειται στους αντιπεριφερειάρχες ο προσδιορισμός των Κυριακών που θα παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα.

Να θυμίσουμε, πως μέχρι στιγμής ο νόμος Χατζηδάκη καθορίζει τη λειτουργία των καταστημάτων σε οκτώ Κυριακές τον χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή δίνει τη δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες να αποφασίζουν και για επιπλέον Κυριακές.

The post Νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ- Ζητά από τα ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα