Συμφωνία μόνο στα μέτρα- Εν αναμονή της εκταμίευσης η Ελλάδα (;)

15:45 13/5/2016 - Πηγή: iPop

Τα 10 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάνει σύμφωνα με κοινοτικό παράγοντα των Βρυξελλών το ποσό της εκταμίευσης για την Ελλάδα με την οποία θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πληροφορίες υπάρχει συμφωνία στο βασικό πακέτο μέτρων , ύψους 5,4 δισ. αλλά όχι στον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

Να σημειωθεί πως όπως φαίνεται να υπογραμμίζει ο ίδιος παράγοντας μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται συμφωνία με στόχο να νομοθετηθεί

την ερχόμενη εβδομάδα.

«Οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί αναμένουν ορισμένες διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές, όσον αφορά την αξιοπιστία του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης» σημειώνει η κοινοτική πηγή και σημειώνει οριστικά τα χέρια ελληνική Κυβέρνηση- δανειστές θα τα δώσουν στο Eurogroupτης 24ης Μαΐου.

Κλείνοντας τις δηλώσεις επιβεβαίωσε ότι οι οικονομικές προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών για την Ελλάδα είναι «συνετές βάσει των οποίων τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%».

Επί ποδός η ελληνική Κυβέρνηση:

Ακόμα και μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης πολλά θα παραμείνουν τα ανοιχτά μέτωπα για την Κυβέρνηση που βρίσκεται επί ποδός και τρέχει σε αγώνα δρόμου για τα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Στο προσκήνιο, λοιπόν, αφού δοθούν και οριστικά τα χέρια με τους δανειστές, έρχεται ξανά το προσφυγικό.

Με τα βλέμματα στραμμένα στο νέο Eurogroup:

Μετά το EuroWorking Group της Πέμπτης όπου παρουσιάστηκαν τα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ από την ελληνική Κυβέρνηση και το ΔΝΤ συνέχισε να διατηρεί αποστάσεις διότι επιθυμεί να έχει τον τελευταίο τον λόγο στα νέα μέτρα και στην ελάφρυνση του χρέους αναμένουμε όλοι το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

The post Συμφωνία μόνο στα μέτρα- Εν αναμονή της εκταμίευσης η Ελλάδα (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα