«Παραθυράκι» παράκαμψης των capital controls μέσω βουλγαρικών POS

14:30 13/5/2016 - Πηγή: iPop

Τρόπο να παρακάμψουν τα capital controls έχουν βρει πολλές επιχειρήσεις κυρίως σε τουριστικές περιοχές, μέσω βουλγαρικών POS.

Την ώρα που η Κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και για την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών οι φοροφυγάδες δεν δείχνουν να πτοούνται καθώς έχουν καταφέρει να παρακάμψουν και τον εν λόγω σύστημα.

Πληροφορίες επισημαίνουν πως δεν είναι

λίγοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι διαμένουν κατά πλειοψηφία σε τουριστικές περιοχές, όπως είναι Σαντορίνη, οι οποίοι χρησιμοποιούν δύο μηχανάκια POS, ένα ελληνικό κι ένα εξωτερικού με στόχο για να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας.

Πως λειτουργεί το κόλπο που έχουν στήσει;

Ο επιχειρηματίας ο οποίος ήδη έχει εταιρεία στήνει μια μια την ίδια ακριβώς επωνυμία και σε άλλη χώρα όπως είναι η Βουλγαρία. Έτσι, μέσω της δεύτερης εταιρείας συνδέει το δεύτερο POS μ’ έναν τραπεζικό λογαριασμό όχι ελληνικό αλλά του εξωτερικού.

Αυτό σημαίνει πως αυτομάτως τα χρήματα μεταβαίνουν στην άλλη χώρα χωρίς να καταγράφονται στην Ελλάδα και χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν ΦΠΑ. Με τον συγκεκριμένο τρόπο παρακάμπτονται τα capital controls.

Μάλιστα, εν συνεχεία ο επιχειρηματίας μπορεί να εισπράξει τα χρήματα α μέσω ξένης πιστωτικής κάρτας ή να τα προωθήσει όπου αλλού επιθυμεί.

Να σημειωθεί πως οι αρχές βρίσκονται επί ποδός και ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες ώστε αν βρεθούν και να τιμωρηθούν οι παραβάτες.

The post «Παραθυράκι» παράκαμψης των capital controls μέσω βουλγαρικών POS appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα