O Πούτιν ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός στη Συρία- Σε ετοιμότητα για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών

13:38 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία επιτεύχθηκε την Πέμπτη, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα. Έτσι, σε ετοιμότητα βρίσκεται η έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών. Τη συμφωνία για γενική εκεχειρία στη Συρία ανακοίνωσε ο Πούτιν επισημαίνοντας πως εγγυητές είναι η Μόσχα και η Άγκυρα.

Η εκεχειρία τονίζουμε, πως θα τεθεί σε εφαρμογή σήμερα Πέμπτη στις 10 το βράδυ τοπική ώρα, 12 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος διευκρίνησε «Υπεγράφησαν τρία έγγραφα: το πρώτο ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και

την ένοπλη αντιπολίτευση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους», και τόνισε πως «τα άλλα δύο έγγραφα αφορούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»

Ο στρατός του καθεστώτος της Δαμασκού σημειώνει πως από την ανακοίνωση αποκλείονται το Ισλαμικό Κράτος, το πρώην Μέτωπο αλ-Νόσρα και όλες οι οργανώσεις που συνδέονται με αυτές, όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Ο συριακός στρατός επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το RT, επιβεβαίωσε πως η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός επιτεύχθη και συγκεκριμένα σε συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας του τόνισε:

Αυτή η συμφωνία στην οποία έχουμε φτάσει είναι πολύ εύθραυστη, όπως όλοι καταλαβαίνουν. Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή, επαγγελματική στάση και συνεχή επαφή με τους εταίρους μας

Θυμίζουμε, πως από την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία, το Ιράν αλλά και η Τουρκία δήλωναν έτοιμες να έχουν το λόγο του μεσολαβητή για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας έπειτα από τη διεξαγωγή συνομιλιών στη Μόσχα.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών νωρίτερα την Πέμπτη σε συνέντευξη του στο δίκτυο AHaber, τόνισε πως η Άγκυρα δεν θα προχωρήσει σε συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ-Άσαντ και ξεκαθάρισε, πως από κοινού με την Ρωσία στοχεύει στο να γίνουν εγγυήτριες της εκεχειρίας.

Συγκεκριμένα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε:

«Δεν υπάρχει κάποια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος στην πόλη αλ-Μπαμπ της Συρίας» ενώ δήλωσε:

Οι ΗΠΑ δεν παρέχουν υποστήριξη από αέρος στην υποστηριζόμενη από την Τουρκία επιχείρηση στη Συρία εξαιτίας της πίεσης από την κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας YPG

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου για Συρία: Στόχος μας η επίτευξη εκεχειρίας πριν την έναρξη του νέου έτους

The post O Πούτιν ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός στη Συρία- Σε ετοιμότητα για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα