«Παράξενος» ο εξοπλισμός του Τουπόλεφ- Δεν αποκλύει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας η Ρωσία

12:53 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Για εξοπλισμό που λειτουργούσε «παράξενα» κάνει λόγο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Μαξίμ Σοκόλοφ, αναφερόμενος στο μοιραίο Τουπόλεφ που συνετρίβη πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και στέρησε τη ζωή σε 92 άτομα.

Ρώσος Αξιωματούχος επίσης σημείωσε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας: «Δεν υπήρξε έκρηξη εντός του αεροσκάφους» και υπογράμμισε:

Δεν υπάρχει όμως μόνο αυτός ο τύπος τρομοκρατικών ενεργειών. Θα μπορούσε να υπάρχει οποιαδήποτε σύγκρουση – επαφή μηχανικού τύπου με εξωτερικό

αντικείμενο, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την τρομοκρατική ενέργεια

Σ’ ένα μήνα το πόρισμα:

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επισημαίνει, πως δεν υπήρξαν ίχνη έκρηξης ή φωτιάς και τόνισε πως σε 30 ημέρες θα έχει εκδοθεί το τελικό πόρισμα.

Ποιες πληροφορίες αποκάλυψε το μαύρο κουτί;

Από την πρώτη εκτίμηση του ενός εκ των δύο μαύρων κουτιών που έχουν ανασυρθεί αναφέρθηκε πως υπήρχε πρόβλημα με τα πτερύγια στα φτερά του αεροσκάφους. Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές υποστηρίζουν, πως υπήρξαν και λάθος χειρισμοί εκ μέρους του πιλότου.

O ρώσικος στρατός σε ανακοίνωση του την Τετάρτη αναφέρει:

Ο δεύτερος καταγραφέας του Τουπόλεφ Tu-154 εντοπίστηκε και ανασύρθηκε σήμερα το πρωί

Και προσθέτει «η ανάσυρση του δεύτερου μαύρου κουτιού γεννάει ελπίδες ότι θα γίνει δυνατός ο προσδιορισμός της ακριβούς αιτίας της πτώσης του Τουπόλεφ».

Τι αναφέρουν τα ρώσικα ΜΜΕ;

Επικαλούνται πηγές απ’ τον ρωσικό στρατό και τονίζουν πως 17 σοροί αλλά και πάνω από 200 ανθρώπινα μέλη φέρεται να έχουν ανασυρθεί από τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο από την έναρξη των επιχειρήσεων έρευνας έχουν εντοπιστεί 12 μεγάλα κομμάτια και 1.547 μικρά συντρίμμια του αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης:

Τεχνική βλάβη το πιθανότερο σενάριο για την συντριβή του Τουπόλεφ- Ανασύρθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί

The post «Παράξενος» ο εξοπλισμός του Τουπόλεφ- Δεν αποκλύει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας η Ρωσία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα