Μάθε πως να προφυλαχτείς από την γρίπη των πτηνών

12:26 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Η «γρίπη του Χονγκ Κονγκ», τύπου Α, Η3Ν2, που ονομάζεται και γρίπη των πτηνών είναι γνωστή από παλιά, καθώς λίγα χρόνια πριν είχε πλήξει τη χώρα με χιλιάδες κρούσματα. Η γρίπη μεταφέρεται από τα Βαλκάνια και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα συμπτώματα, αλλά και πως να προφυλαχτούμε και να την αντιμετωπίσουμε.

Τα συμπτώματα:

Όπως τα περισσότερα στελέχη της γρίπης, η γρίπη του Χονγκ Κονγκ συχνά μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα έως ότου

τα συμπτώματα επιδεινωθούν ή διαρκέσουν περισσότερο από μία εβδομάδα.

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι ο υψηλός πυρετός, ο πόνος στις αρθρώσεις και το λαιμό, η ρινική καταρροή, ο έντονος βήχας, η έλλειψη ενέργειας, ο πονοκέφαλος, ο ερεθισμός των ματιών και σε κάποιες περιπτώσεις ναυτία και εμετός.

Η επικινδυνότητα της γρίπης:

Η γρίπη του Χονγκ Κονγκ μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρα όπως και κάθε άλλο στέλεχος της γρίπης. Ο συγκεκριμένος τύπος γρίπης είναι σε μεγάλο βαθμό μεταδοτικός, οπότε θα πρέπει να παραμείνετε στο σπίτι, εάν έχετε μολυνθεί.

Τα άτομα που έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και άτομα με χρόνιες ασθένειες.

Πρόληψη:Για να αποφύγετε την μόλυνση από τον ιό, μείνετε μακριά από δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο, όπως σχολεία, μαγαζιά κ.α..Μπορείτε επίσης να εμβολιαστείτε κατά την έναρξη της εποχής της γρίπης.Για να μην μολυνθείτε είναι σημαντικό να καλύπτεται πάντα το στόμα σας όταν φτερνίζεστε ή βήχετε, καθώς ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω των σωματιδίων, τα οποία αποβάλλονται από το στόμα και τη μύτη σας.Αντιμετώπιση και Θεραπεία:

Όσοι έχετε μολυνθεί από τη γρίπη θα πρέπει να ξεκουραστείτε, να πίνετε πολλά υγρά, να αποφεύγετε την χρήση του αλκοόλ και το κάπνισμα και αν χρειαστεί να πάρετε φάρμακα, όπως παρακεταμόλη για να ανακουφιστείτε από τον πυρετό και τους μυϊκούς πόνους που σχετίζονται με αυτό το είδος γρίπης. Για οποιοδήποτε φάρμακο θα πρέπει πρώτα να έρθετε σε συνεννόηση με τον γιατρό σας.

Παιδιά και έφηβοι με συμπτώματα γρίπης, θα πρέπει να αποφεύγουν την χρήση ασπιρίνης κατά την διάρκεια της μόλυνσης τους από τη γρίπη, καθώς μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια ασθένεια, το «σύνδρομο του Reyes» που πολλές φορές είναι και θανατηφόρα. Αφού η γρίπη προκαλείται από ιό, τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία δράση στην μόλυνση, εκτός και αν έχουν χορηγηθεί για δευτερεύουσες μολύνσεις όπως βακτηριακή πνευμονία.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του ipop.gr για τις φονικές ασθένειες που συγκλόνισαν τον κόσμο:

Οι φονικές ασθένειες που συγκλόνισαν τον κόσμο- ‘Οχι άλλες χαμένες ζωές από επιδημίες

The post Μάθε πως να προφυλαχτείς από την γρίπη των πτηνών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα